Új hozzászólás Aktív témák

  • bbsofficial

    tag

    Sziasztok!

    Hatekonyabbá tenném az itthoni internetszolgáltatást, ezért próbáltam visszaolvasgatni a topikban, de egyre több kérdésem merült fel :((( .
    Az elmúlt pár évben volt egy hálózatfejlesztés a DSL területünkön (gondolom ADSL-t váltotta a VDSL2), 100 Mbps lett az elerhető maximum, ami kábelen, leterheltségtől függően kb. 90 le, 25 fel, 9ms ping. Adatok: [kép]
    Az lenne a kérdésem, hogy ennel nagyobb sebesség várható VDSL halózaton vagy ahhoz már optika kellene? Optikai hálózat kiépítése talajbontással jár (nálunk földben megy minden közmű)?

    Alapvetően a kábeles sebességgel meg vagyok elégedve, de a vezeték nélkülivel nem. Az adott modem kb. 7 éves Speedport W 724V CI, ami kedvétől függően 8 és 45mbps között oszt, helytől kb. függetlenül. Van lehetőség/érdemes ezt a szolgáltatónál jobbra cserélni, létezik azóta jobb, aminél jobb lett a wifi modul? Tervezek routert a házba, ez a modem állítható bridge módba, hogy routert köthessek rá?
    A házunk 2x 90nm és sajnos csak a földszinten a sarokban és az emeleten az átellenes sarokban van LAN kábelezés, így nem tudom hova kellene tenni az új routert. A jelenlegi helyzetben csak az emeleti LAN portnál nagyon gyenge/nincs jel, így egy stabil modem + a router fenn, megoldást jelentene. Ha nincs jobb Telekom modem, akkor is csak egy routerünk lesz, ezt az egyet is nehéz elfogadtatni :D

    Köszönöm szépen előre is!

Új hozzászólás Aktív témák