Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    Sziasztok!
    Kérnék egy kis segítséget!
    Telekom optika van a környéken mindenkinek, kertes házas részen vagyunk, nincs nagy telítettség sem, így az itthoni wifi is ment szépen több falon keresztül is 5-600 mbit/s sebességgel szinte mindenhol házon belül.
    Viszont most 3-4 hete észrevettem, hogy lassabb a wifi, de nem különösebben koncentráltam rá, csak feltűnt. Aztán ránéztem a telefonra, és mind kiderült, valakihez a szomszédok közül betettek egy eszközt, ami olyan erővel sugároz 5GHz-en, hogy nálam is elnyomja a netet. Az érdekessége, hogy egyrészt telekom- hotspot néven sugároz, ezt még csak- csak be lehetne állítani mindennel, viszont amikor rányomok, akkor nem egy sima felület jön elő telefonon, ahova jelszót kell írnom, hanem van EAP mószer, 2. fázisú hitelesítés, CA tanúsítvány, identitás, (ide tudnék valamit beírni) és utána jönne csak a jelszó.

    Kizárt dolog, hogy ez az eszköz itthon engedélyezett erősséggel sugározzon, szóval mi lehet ez egyáltalán? A szembeszomszéd háztetőjén fent van egy kisebb kb 30 cm átmérőjű hálós iránysugárzó antenna, egy mikrotik cuccnak nézem. Náluk volt régebben a wla nevű szolgáltató helyi antennája fent, azzal is wifivel tolták a környéken a sugárzást. Lehet ilyesmi?

    Saját router 4m-re, fal és mindenféle takarás nélkül, másik meg 2 fal+ 30 m-re van:

    [ Szerkesztve ]

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák