Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Allien #25986 üzenetére

    "Egyfelől, Te változtatni NEM tudsz rajta"

    Nem is az én dolgom. Változtasson a cég vezetése akit ezért fizetnek. Kicsit túl sok ingyen munkám van már ebben, ha mindenki tenné a dolgát akinek fizetnek is ezért előrébb lenne a cég.

    "illetve annyi, hogy teljesen új, üvegszálas hálózat kell"

    Nem kell. Leírtam hogy miért. Persze jó lenne, de nem kell.

    "Ami pedig a szerelőket illeti, amit írsz, szintén lazán cáfolható"

    Évtizedes saját tapasztalatom semmi más. Az a pár régi motoros akit nem sikerült elüldözniük, az is inkább a régebbi technikában penge, az "úajbb" eresztés meg lófaszjóskák gyülekezetet. A legutóbbi matávos fasz (nem két éve van a cégnél, és nem külsős) egy kurva UTP kábelt nem bírt felkrimpelni, inkább mondtam neki, hogy hagyjon itt 3 dugót és menjen, Fellélegzett. Mostmár több mint 8 éve van a II. kerületben, remélem magára ismer...

    "ráadásul valszeg sértve érzed magadat"

    Év poénja. Ezen jót röhögtem. Csak szánalmat érzek, szégyenkeznie meg nekik, vagy inkább a cégnek kell aki kiküldi őket. Egyébként hol érdekel, hogy alvállalkozó vagy sem? Én is az voltam máshol sokáig, de soha nem volt ez kifogás arra, hogy nem értek valamihez, főleg ha ahoz nem értek, amiért fizettek.

    "De vannak KÉSZ helyzetek, lásd akár lakótelepek."

    Lakótelepen élek. Tudod mit csináltam a régi kábellel? Kihúztam a pincéig saját magam ahol a telekomos kötődoboz van. Ugyanezt a szerelő is megtehette volna, neki kényelmesebb volt azt szajkózni, hogy "messze vagyok". Én meg megoldottam magamnak. Egyébként ez is jellemző: az ügyfél vagy ért hozzá, megoldja magának, utánaolvas, vagy eleve jön a lerázó duma reflexből, ÜFSz vagy szerelő lényegtelen.

    "Ja, és pékeket, ácsokat NEM alkalmaznak. Max külsős cégek."

    Hát de. legutóbbi két fütykös konkrétan megmondta, hogy ők pék meg ács voltak előző munkahelyükön. Csodálkoztak, hogy miért nem regel a kábelmodem, én mutattam meg nekik, hogy hát bizony a CM MAC cím nincs regisztrálva a CMTS-ben. Meg voltak esküdve hogy a jelszint, a jelszint, igaz megnézni azt sem tudták... MAtávos kitűzőjük volt, a többi nem érdekel, a Telekomot reprezentálják, ha alvállalkozó, ha nem.

    Egyébként leírtam, mostmár többször is, hogy a kép ennél árnyaltabb. Van ahol tényleg valóban nem lehet mit tenni, bármennyire is professzionális és konstruktív a szerelő meg az ügyfél is. A probléma az, hogy az esetek többségében nem erről van szó, hanem arról, hogy egyszerűbb hazudni az ügyfélnek, ahogy ez itt már millió esetben beigazolódott. Megszámolni nem tudom, hogy hány ügyfeleteknek segítettem ingyen és oldottam meg a problémáját akik el lettek hajtva a szokásos bullshit szövegekkel. Szóval nekem nem kell bemutatnod az iparágat, lehet régebb óta dolgozom benne mint Te...

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák