Új hozzászólás Aktív témák

  • Tenken

    őstag

    válasz poli27 #30535 üzenetére

    A netmánia m a max, ami az épületben elérhető az oldaluk szerint. A "felfelé tekerés" jó lenne, de a max amit látok még az utcában az az L csomag. Optinet-et nem tudom milyen ütemben fejlesztik, de csak ezért, hogy várjak nem érdemes melléjük szegődjek. A 20 mbps jól hangzik, de nincsenek illúzióim, nem fogadnék rá nagyobb összeggel, hogy lesz is annyi. Ellenben ha egy 10-20 közti átlagként 15 mbps lenne, még mindig verhetné a 8-as digi-t.
    Ami jelen esetben mégis a modemes kábel felé húz az a ping. Ahogy nézegettem az adsl elég "finnyás". Lehet zajt szűrni, meg játszani a hangolással, de kábelen ez sosem probléma. Ha csúcsidőben fogyna a sáv, a pingteszt-en akkor sem lesz soha 6-7 ms-nél rosszabb. Dsl-nél meg ez a max optimális esetben.

    Szóval a mai információ szerzésemnek az a vége, hogy lehet nyers erőben nyerne a netmánia m, de a sávminőségben nem hozná a kábelmodemet időszaktól függetlenül. Mivel szoktam és szeretnék multizni is vele, ezért most úgy gondolom, hogy ezzel egyenlőre a dsl kilőve.

    Ezt nem úgy értem, hogy rosszabb lenne csak két eltérő technológia eltérő lehetőségekkel. Nekem most a digi a kézenfekvőbb emiatt. Mindemellett az is szimpatikus, hogy nekik nem kell elköteleznem magam. Ha nem tetszik, akkor akármikor köttethetek egy dsl-t később. T-nél ellenben mindenképp rám akarnak kényszeríteni legalább 1 évet és ha kiderül, hogy valami szar akkor csak vonogathatják a vállukat amíg én agyvérzést kapok...

    Aztán lehet rosszul értettem valamit. Ha valaki okos javítson ki nyugodtan! :)

    "Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

Új hozzászólás Aktív témák