Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz #41133696 #42845 üzenetére

    Speedport egy általam még nem leírt áldásos tulajdonsága. Most megnéztem, a legutóbbi HGW restart 2014.06.05-én volt, ma szóltak, hogy minden vonal foglalt, tehát relatíve jól bírta, majdnem 10 napot :)

    Na akkor amit még nem írtam le. WLAN-nál be van állítva a MAC szűrés. Újraindításnál nem felejti el, hogy MAC szűrés van, csupán az engedélyezett MAC azonosítókat :) Így aztán nem engedi vissza a korábban már szabályban rögzített eszközöket sem a WiFi-re.

    Két megoldás van:
    1. Kikapcsolni a MAC szűrést, feljelentkezni az eszközökkel, majd visszakapcsolni - de ezt ugye minden restart esetében végig kell csinálni.
    2. Kikapcsolni és úgy hagyni.
    +1: Amit már megpróbáltam, de egyelőre nem jártam sikerrel, szerezni egy másik, nem Speedport HGW-t a telekomtól, de tekintve, hogy nincs nekik itt a környéken másmilyen, ezt nehéz lenne per pillanat kivitelezni. Másik Speedport meg nem kell, mert úgy általában panaszok vannak a márkára, és én még a szerencsésebbek közé tartozom, mert nálam a net az atom stabil, és vannak olyanok akiknek az sem. Olyan is írt a topicba aki már három Speedport HGW cserén van túl, mert nála pl mindegyik gyakorlatilag használhatatlan volt.

    Szerk: egyébként most, hogy kiismertem a sajátosságait, és alkalmazkodtam is hozzá - ha elmegyek itthonról és már 4-5 napja nem volt restart, akkor egyet indítok, hogy az itthoniak tudjanak telefonálni, illetve megmutattam nekik, hogy a rengeteg kábel közül melyik a Speedporté és azt ők is kitudják húzni, majd visszadugni - az az új stratégiám, hogy 1 évet körülbelül ki lehet vele bírni így idegroham nélkül is. Annyi idő után meg úgyis kikopik a T-nél a típus, nem a márka, csak ez a 724 V... jöhet még javító FW is rá, és még mindig bízok abban, hogy lesz T-s inviteles kábel is :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák