Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz adam3 #47070 üzenetére

    Akkor elemezzük a helyzetet mélyebben:

    Az egyetlen érdemleges kép az ez:

    Bázisállomás tetőtér

    Az avatatlan szemek első ránézésre nem látják, de bizony ez a kép nem a végső állapotot tükrözi, hiszen hiányzik a teljes RF kábelezés, de ami ennél lényegesebb: az antennák pont takarásban vannak, és azt sem tudjuk , hogy merre van az "előre" (értsd: körút). Ebből akár az is kijöhet, hogy valójában a képen átható 3 antenna a vár felé néz, és a képen látható jobb szélső látja el a Széna teret, a középső viszont jól le van döntve, ami simán besugároz az előtte (és nem közvetlenül alatta) lévő felső emeleti lakásokba. Ráadásul kerülhetett még ide a kép készítése után bármi, amiről mi nem tudunk, pusztán az alapján, hogy jól láthatóan nem a kész állapotot tükrözi a kép.

    Mivel ezeknek az antennáknak a jellemző nyílásszöge 120 fok, így ha a képet figyelembe veszem akkor is a 3 antenna együtt legalább 200 fokos térszöget fed le a 360-ból, tehát itt sem stimmelhet az az állítás, hogy csak a Széna teret akarták lefedni. Ezzel persze önmagában nincs semmi gond, de abban a kontextusban, amiről mi beszélgetünk, hogy nem kizárólag előre sugároz, már egészen más a gyerek fekvése.

    " ma már nem szükséges akkora teljesítménnyel adni mint régen, mert a cellák mérete kisebb lett."

    A szolgáltatók 2-3 éve cserélték ezeket az eszközöket a hálózatmodernizálások során. Elárulom, hogy a nagyobb várásokban évek óta alig épül új állomás (lokáció). Tehát az új eszközökkel is pont annyira kell sugározni ahhoz, hogy meglegyen a lefedettség, mint a régiekkel. A legjelentősebb faktor inkább az, hogy mekkora forgalmat visz az adott állomás, és mint tudjuk a mobil forgalom nem éppen csökkenő tendenciát mutat. Itt elsősorban az eszközök hatásfoka javult komolyan, a megtakarítás többek között ebből fakad, nem abból, hogy kevesebb teljesítménnyel adnak.

    Továbbra is azt mondom, hogy látni kéne pontosan a helyszínt és a kiépítést, illetve mérni egyet a problémás felső lakásokban. Addig nem lehet pontosan megítélni a helyzetet.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák