Új hozzászólás Aktív témák

  • asboth6

    csendes tag

    Sziasztok !

    Szerződéshosszabbítás előtt állok, és egy kis technikai információt szeretnék kérni tőletek.

    Jelenleg egy 2 eres mezei telefonvonal, egy VDSL internetkapcsolat, egy SAT TV és egy Speedport W724 áll rendelkezésemre itthon. A T-Home szeretne átállítani digitális telefon, IPTV és VDSL internetkapcsolatra...

    Az ötlet tetszik, csak a beszereléssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Szóval most egy 2 eres sima telefonkábel megy a telefonokba, illetve a HGW-be. A Speedport HGW PPPoE Passtrought módban fut, mivel a portnyitási funkciói elég "furcsán" működnek (magyarul sehogy), így egy TP-Link router tárcsáz és ossza a netet...

    1. kérdés:
    Ha jól tudom, ahhoz hogy a digitális telefon elérhető legyen a lakásban egy 4 eres telefonkábelnek kell csatlakoznia a HGW-be, majd onnan a 2 telefonhoz a már kiépített 2 eres kábellel is elhúzhatom a vonalat !?

    2. kérdés:
    Az IPTV ugye UTP kábelen keresztül csatlakozik a HGW-be meg a STB-ba. 3 TV-t szeretnék üzembe helyezni.
    Ez eddig rendben is van, de nem nagyon szeretnék kábelekkel szórakozni a távolságok és a falak miatt, ezért utána néztem a neten, az alternatív megoldásoknak. Vannak PLC eszközök, meg WI-FI illetve COAX kábeles mutatványok is. A T-Home természetesen ajánlja a termékeit, de kicsit horribilis az ár.

    Néztem a neten, hogyha veszek PLC-t, akkor 2 adapter 1 kábelt helyettesít, magyarul azt nem tehetem meg, hogy veszek 4 adaptert, és az egyiket csatlakoztatom a modemhez, a másik 3-at pedig ehhez az 1-hez csatlakoztatom ?

    A Wi-Fi-s megoldás már inkább tetszik. Ott elvileg csak annyi, hogy olyan Wi-Fi jelerősítőt veszek, aminek van UTP kimenete és akkor csatlakoztatni tudom a STB-okba ?

    Illetve talán a COAX lenne a legjobb megoldás, mivel az mindegyik TV-hez jelenleg is ki van építve, csak ezt hogy tudnám összekötni a HGW-vel, hogy is működne ez ?

    3. kérdés:
    Illetve az utolsó kérdésem az lenne, hogyha a Speedport eszköz PPPoE Passtrought módban van akkor a HGW-be vagy a TP-Linkes modembe kellene csatlakoztatnom a dolgokat ? Gondolom a HGW-be....

    Itt vagy esetleg egy privát üzenetben is megköszönöm a felvilágosítást !
    Válaszaitok előre is nagyon köszönöm ! :R :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák