Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz dchard #72983 üzenetére

    Nem szeretnék találgatni, csak leírom amit én tapasztalok. Elöljáróban: két STB-m van, az egyik felvevős (cisco 6035), a másik alap (cisco 2001). Mindkettő HDMI-vel csatlakozik a tévéjéhez, és a Beállításokban a "Térhangzást" használom, ez - szerintem - dinamikusabb hangzást nyújt.

    A felvevős box tévéje optikai kimenettel csatlakozik egy sztereó erősítőhöz, a másik tévé a saját hangszóróival szól. Mindkét STB hangereje a maximumra (25) van állítva, a hangerőt az erősítőn illetve a tévén állítom. Próbáltam - mert kényelmesebb lenne - csak az STB-k hangerőszabályozóját is használni, de a csatornák egy részénél (nem volt türelmem egyenként végignézni, de jellemzően a HD csatornáknál) ez gyakorlatilag hatástalan. Ez azt jelenti hogy 0-nál nincs hang, maximum 4-5 környékén felmegy teljes hangerőre, és onnan 25-ig már nem változik. Ez nem függ attól, hogy erősítőre megy-e a jel, vagy a tévé hangszórójára.

    A hibabejelentésemre egy Telekomos szakértő(?) közölte, hogy a Térhangzás csak akkor működik, ha az STB optikai kimenetéről közvetlenül megy a jel az erősítőbe. Ezt én nem tudom kipróbálni, de nem is akarnám, mert akkor a külső források jelével mit kezdenék (tudom olyan erősítő kellene, amin legalább két optikai bemenet van, vagy HDMI is, de ilyenem egyhamar nem lesz - persze a Telekom vehetne nekem, ha szerinte így jó :DD ).

    A másik jelenség - az egyéb bemeneteken (USB, DLNA megosztás) lényegesen nagyobb a hangerő, mint az IPTV-n - nálam is fennáll, de erre már rá vagyok készülve.

    Ez talán nem off, ha mégis legközelebb úgy írok.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák