Új hozzászólás Aktív témák

  • DJ. Ru$y

    félisten

    válasz Boond #91162 üzenetére

    Rosszul tudod.

    Régen az analóg és ADSL korszakban, a szűrőnél vált szét a 2 ér "Internet"-re és "Telefon"-ra. Attól, hogy 4 eres a vezeték 2 ér volt belőle használva. Nincs külön érpár nekik.

    Akkor lehet ez érdekes, ha a második telefon előfizetés is ugyanazon a bejövő kábelen van, az lehet a másik 2 éren.

    Na várj. Ez úgy néz ki, ha légkábel van, hogy az oszlopon van egy kötődoboz, oda be van kötve 1 érpár, jön egy légkábel a házadig, és a ház oldalán szokott lenni az EDK, amibe megint be van kötve 1 érpár, innen megy a bemenő a házba, ami szintén 1 érpár 1 vonal esetén. (1 vonal = 1 internet + 1 VoIP + esetleg IPTV)

    Az, hogy neked a bemenőd 4 eres és adott esetben be is lenne kötve az EDK-ba, az oszlopról jövő légkábel, se az EDK-ba, se az oszlopon nincs bekötve, ha van benne még üres érpár, ami attól még lehet szakadt stb. Nem ritka, hogy bonding esetén kell légkábelt is cserélni, és, attól függetlenül, hogy 4 eres kábeled van, lehet az is kidobják és UTP-t húznak helyette.

    Viszont még mindig nem értem, hogy miért is jó ezen görcsölni... Ha megy ki szerelő, ez az ő feladat megoldani. Hidd el, ha szar minőségű az a 4 eres kábel örülni fogsz, hogy kicseréli UTP-re, de ez legyen az ő gondjuk, neked nem kell helyettük gondolkodnod.

    És nem osztanak semmit 2-2-re, egy 4 pines kötődoboz kerül az ő előírásaik szerint a bejövő kábel végére, amiből egy sima 4 eres kábel megy a bonding-os HGW-be.

    Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

Új hozzászólás Aktív témák