Új hozzászólás Aktív témák

  • raider21

    aktív tag

    válasz Bozek #95363 üzenetére

    Nem akarom elkiabálni: De az SNR Margin (Noise Margin) értékeid nekem kicsit gyanúsak. Nem, hogy Vectoring tesztüzem van felétek?! Persze ez közel sem biztos, hisz csak egy, a téma iránt érdeklődő laikus vagyok.

    Őszintén megmondom, hogy idehaza igen ritkán látni max. adásteljesítmény környékén (Signal Level/Output Power) 116,3/50,7 Mbit/s sebességgel bíró max. vonali paramétereket. Lazán menne a 100/25 Mbit/s -es csomag is ezen VDSL2 vonalon. Sőt, ha úgy lenne mint kint a német anyacégnél, akkor a 100/40 Mbit/s is kb. gond nélkül elmenne ezen a vonalon, mert a feltöltésnél van még némi vonali tartalékod. Ott 9,7 dBm -ig is felmehet az adásteljesítmény értéke nálad, szóval olyan 52 Mbit/s környéke lehet a vége feltöltésileg a vonaladnak.

    Nem mondom, hogy irigyellek! :P ;) De kb. a hazai xDSL vonalak ha 15% -a bír ilyen kimagasló technikai és vonali paraméterekkel. És még lehet, hogy bőven sokat is mondtam azzal a 15% -al. :P :(

    Az áramszünetek engem is megmozgattak az elmúlt 2 hónapban, a hiba mellett. Így 2 hete be is szereztem egy szünetmentes tápot. Az olcsóbbik modellt sikerült egyből, várakozás nélkül megvásárolnom. Így sajna nincs benne telefonvonal védelem, ami a nagy viharoknál, ha netán bejönne a vezetéken keresztül egy kóbor villám (nálam volt rá példa 2009 -ben ha jól emlékszem...), akkor azért ez az opció igen jól jöhetne! Ez van, de legalább a pislantásnyi (1-5 másodperces) áramszüneteknél nem megy el az internet, meg a VoIP telefon, és ezzel is kímélve van a HGW, nem indul olyan sűrűn újra, meg nem kapnak az eszköz kondenzátorai egy nagy adagnyi felesleges energialöketet. Mert abban a 3-4 hétben amíg a sok vihar elvonult itt felettünk, akkor elég sűrűn, akár naponta 3-6x is voltak ilyen pár másodperces áramszünetek.

    Egyébként áramszünetek alatt, vagy éjszaka érdemes megnézni a vonali paramétereket. ;) Nekem mindkét esetben 82/34 Mbit/s környékére becsüli a HGW a vonali értékeket, látszik hogy olyankor kevés eszköz van fönt a hálózaton, így még kevesebb a vonali zaj, és a kvázi optimális vonali értékek ilyenkor mérhetőek csak igazán. ;) :D

    [ Szerkesztve ]

    raider21

Új hozzászólás Aktív témák