Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz Aprósólyom #20016 üzenetére

    *
    A bejövő kábel az még szerintem a ~15 évvel ezelőtti...
    Kb 1 éve egy hibabejelentésre ment fel a padlásra az egyik tarr-os szerelő és nézte meg a kábelt. Nem volt folytonos/volt toldás, azon egy ősrégi tekerős csatlakozó volt a kábelen, amit mondott is, hogy ők sose csináltak ilyet.
    Szóval biztos nem a tarr csinálta azt a kábelt, de mi se. Úgyhogy valószínű az előző váosi kábel TV-sek. De szerintem a légkábelt se cserélte a tarr. Úgy néz az ki a padláson, mint ami ~20 év ott van. Szimplán kaptunk új modemet az infrastruktúrára és kész.

    A korábban csatolt képeimből látom, hogy azért vannak bájtok (octates), amiket javítania kell a rendszernek. Arra gondolok, hogy ezeken az értékeken lehetne-e javítani?
    "Nyomi" fast-paced gémek iszonyat érzékenyek minden vacakságra (jitter, packet késés) és erre gondolok. Néha nagyon rossz a játékélmény és nem tudom már mivel lehetne javítani.
    Időszakonként tök jó, máskor tök rossz, de pingen, jitteren nem látni. Már hívni sincs kedvem a tarr-t, mert hiába rendesen, jönnek, csekkolnak, ellenőriznek, nincs jelentős változás.

    Tesztelni meg semmivel sem lehet, hiszen a játékok UDP-n társalognak. Viszont szoktak olyan "metafizikai szintű" anomáliám is lenni játék közben nagy ritkán, hogy fegyvert vált a játék, miközben semmit nem nyomtam.
    Már csak két dolgot tudok elképzelni: hibás a billentyűzetem (amit egyébként más felhasználáskor nem nem tapasztalok, csak in-game, úgyhogy nem hiszem) vagy az UDP csomag nem helyesen megy át a szerverre és alkalmanként úgy torzul, hogy fegyvert vált, mikor nem kellene.
    Emiatt gyanakszok a korrekciót igényló bájtokra (octates, 8bit words).

    Vagy még arra gondolok, hogy esetleg valamelyik szomszéd, illegálisan csatlakozhat? Budapesten a DIGI DOCSIS hálózatán volt ilyen, de ott nem csak játszhatatlan szintű lett az internetkapcsolat minőségromlása miatt, hanem a net sebessége is jelentősen lassult.
    Itt ezen a címen, a tarr-nál sebességcsökkenést sosem tapasztalok. Mindig teljesíti a névleges 250/20 tempót.

    Ugyan van router (Asus AC65p), gateway pedig bridge módban, használok QoS-t is (200/16 limittel) a család miatt. De az nem lehet a szűk keresztmetszet, mert ezt már teszteltem számtalanszor úgy hogy csak én használtam a netet gaming közben.
    Egy kis hibakeresési kihagyás után, meg mindig jön egy kis lelkesedés, hátha tudok javítani a dolgon... :(((

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák