Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Sziasztok!

    Lehet, hogy volt már a fórumban hasonló dolog, a helyzet az, hogy ennyi hozzászólást hetekig tartana végigolvasni, szóval előre is elnézést kérek ha volt már :)

    Még karácsony környékén vettem a routert, és azóta is gondjaim vannak vele:

    - 1-2 hetente lefagy, ilyenkor csak az áramtalanítás segít. De amúgy elég vegyes, volt már hogy 1 hónapig ment, volt hogy 3 napig sem. Ilyenkor a ledek folyamatosan világítanak rajta, és természetesen forgalamazni sem tud, pingre nem válaszol, wifi nem működik.

    - szintén hasonlóan random módon (de az 1-2 hét jellemző talán itt is) elkezd beszarni a wifije. Van hogy packet loss-os, van hogy látom az SSID-t, de egy csomag sem megy át, és van hogy el is tűnik. Ebből az állapotból az áramtalanítás sem hozza ki mindig, ami viszont igen, az a wifi opciók piszkálgatása, és az ebből adódó rebootolgatás. Pl: csatornaváltás, b/g/n/mixed módok váltása. Szóval valamilyen változás kihozza a döglött állapotból a wifi részt, de nem következetesen mindig ugyanaz.

    A két probléma független egymástól, hol az egyik jön elő, hol a másik.

    Kaptam kölcsön 2 hete egy ugyanilyen eszközt, azzal semmi gond, egyik probléma sem jelentkezik. Ugyanazon a fizikai helyen van, ugyanabban a hálózatban. Még a tápjukat is kicseréltem de a jó tápjával ugyanúgy fagyogat a rossz router, szóval ez is kilőve.

    Visszavittem a boltba ahol vettem, és ahogy várható volt, 1-2 hétig lelkiismeretesen tesztelték, ami abból állt, hogy adtak rá tápot... Nyilván terhelés és normál használat nélkül nem jönnek elő a hibák, szóval vissza is kaptam "minden rendben" duma kíséretében.

    Firmware természetesen a legújabb, sőt, biztos-ami-biztos alapon bele is töltöttem ugyanazt újra, hátha. Sajnos nem segített.

    Találkozott már valaki hasonló problémával? Létezik valami megoldás? Azon gondolkodok, hogy rakok rá OpenWRT-t. Ismerem, szeretem, de azt olvastam, hogy nem 100%, hogy vissza lehet tenni a gyári firmwaret ha netán, szükség lenne rá (mondjuk mivel úgysem cserélik ki, ezért a garinak majdnem mindegy már).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák