Új hozzászólás Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    Mától én is egy ilyen router tulajdonosa vagyok. Fel is került a legfrisebb Vargalex féle Openwrt és már kezdem megszokni az új jövevényt. :) A net működik, a Wifit belőttem, dinamikus DNS aktív, felkúszott egy Lighttpd és PHP5 kombó is, készítettem egy nagyon alap admin felületet is már magamnak, ahol távolról egy kattintással el is tudom érni a fontosabb dolgokat. (Luci, Transmission web felület, etc.)

    Egy kérdésem azonban lenne, mert ez még nem teljesen világos. Találtam egy fölös 2 GB-os pendriveot, amit gyorsan be is dugtam az USB portba. Formáztam Vargalex kiegészítő felületén keresztül pivot root fájlrendszerre, aminek hatására (javítsatok ki, ha tévedek) így a pendrive-ra került a rendszer, tehát jelenleg ott tartózkodik az összes azóta letöltött csomag, tehát a lighttpd, a php és minden egyéb. Szóval a flashelt rom csak addig van használatban, amíg elindítja a pendriveról a rendszert. Jól értem? Ennek a lépésnek hatására érezhetően gyorsabb lett a rendszer, a menük is azonnal betöltődnek és várakozni sem kell annyit.

    Így már csak egy dolog aggaszt, az, hogy mi történik, ha a sok írás-olvasás miatt egyszer csak megadja magát a pendrive? Vagy ha netalántán véletlenül kihúzza valaki takarítás közben? Az eredeti rendszer képes még elindulni nélküle? Érdemes x időnként egy teljes mentést végrehajtani a jelenlegi rendszerről? Ez a része kicsit homályos még, és biztos lesznek kérdéseim a jövőben is, de egyelőre nagyon tetszik az OpenWRT és maga a router is.

    https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Új hozzászólás Aktív témák