Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Sziasztok!

    Bocsi, de most marhára nem volt időm vissza olvasgatni, de mielőtt drasztikus lépésre szánom el magam, a tanácsotokat kérném.

    Van egy TP-Link WR1043N routerem, amit évek óta megelégedéssel használok, mondhatni 7/24-es üzemben.
    Eddig a vezetékes része volt a lényeges, bár most is az, viszont elkezdtem használni a Wi-Fi részét is és eddig nem nagyon méregettem, mert a telefonom nem sikított, de most bejött a képbe egy táblagép is és gyanús lett a dolog, hogy valami nem stimmel.

    A szitu röviden az, hogy szoftverrel mérve a Wi-Fi jel erőssége -40 -35db körüli, ami szerintem jó (van a szobában egy Cisco router (amit a T-Home ad) és annak is annyi. A gond az, hogy az adatforgalom viszont szinte tizede annak, aminek lennie kellene, és nem jövök rá mi lehet a bibi. Ugyanitt megmértem a Cisco router Wi-Fi-jén keresztül az adatforgalom sebességét, és 30,2 Mbps letöltés és 5,6 Mbs feltöltés sebességet mértem, míg a TP-Linken ugyanitt ugyanarra a szerverre csatlakozva 1-2 Mbps volt a lefelé csúcs kb 3 Mbps-es feltöltéssel. Mindez egy Androidos táblával. Megmértem a WP8-as nokiámmal is, azon is ugyanezeket a sebességeket mértem.

    Így néznek ki a Wi-Fi beállításaim

    Próbáltam már mozdítani a Routert, próbáltam fix csatornán, fix sebességgel, de úgy nézem itt megállt a tudásom. Természetesen többször volt resetelve, áramtalanítva, sőt egyszer a saját varázslóját is lefuttattam.

    Amúgy ilyen a jel erőssége a két routernek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák