Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz vargalex #70080 üzenetére

    Melyik korábbi konfigot? A gyári fw-s konfigot, vagy mikor openwrt-ről frissítettem openwrt-re? Mert első esetben nem reseteltem ha jól emlékszem minek alapon, mert elméletileg nem kellene maradnia semminek, utóbbi esetben nem tartottam meg a konfigot frissítésnél.
    Ami pedig a lépéseket illeti:
    192.168.1.1, ugye root és semmi jelszó, próbáltam már úgy is, hogy előtte adok jelszót, de nem ért semmit.
    Fent Network fül, azon belül Interfaces menüpont.
    A zöld LAN (br-lan) interface esetében rámegyek a szerkesztésre (Edit) és az IPv4 address részt átírom, maszkot annak megfelelően, bár most nem változtattam.
    Próbáltam úgy is, hogy az IPv4 Gateway-nek megadom a routert mikor nem gépre, hanem hálóra volt kötve, illetve tartomány utolsó, azaz szórási IP címét, de így se volt hajlandó működni.
    Miután átírtam az IPv4 address mezőben az IP címet, utána Save & Apply és onnantól kezdve nem elérhető, még ha az adott tartományra át is állt.
    Most viszont ugye megint végig csináltam, hogy le is tudjam írni, ugyan úgy átállt a tartományra és a gépemnek is új címet osztott, viszont utána vissza állt az alap 192.168.1.1-re, gépnek is újra osztotta az 1.0/24-ben lévő előzőleg kiosztott IP címet és egy felugró ablakban ezt írta ki:

    "Configuration has been rolled back!
    The device could not be reached within 30 seconds after applying the pending changes, which caused the configuration to be rolled back for safety reasons. If you believe that the configuration changes are correct nonetheless, perform an unchecked configuration apply. Alternatively, you can dismiss this warning and edit changes before attempting to apply again, or revert all pending changes to keep the currently working configuration state.

    Dismiss Revert changes Apply unchecked"

    Na most esküszöm, hogy ez eddig nem jött elő, persze itt rámentem az "Apply unchecked"-re és sikeresen végrehajtotta a beállítást, bár most minden beállításnál előjön ez az ablak, amit nem értek, de most már legalább megcsinálja úgy, hogy elérhető is maradjon, nem értem, de mindegy, köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák