Új hozzászólás Aktív témák

  • #LittleG

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kisebb problémám adódott a Sane konfigurálásával. Adott egy Samsung SCX-4300 nyomtató, mely csak USB 2.0 csatlakozóval rendelkezik. Miután sikerült a nyomtatómegosztást megcsinálni (p910nd), nekifeküdtem a nehezebbiknek. A sane a szkenneléshez kellene.

    Ezen útmutató alapján haladtam:

    https://openwrt.org/inbox/docs/guide-user/services/scanner_server/saned

    Sajnos a Configuration résztől elakadtam, mert nem sikerül a lépéseket végrehajtani, vélhetően a hozzá nem értésem miatt. Konfigurációs fájlokat én még sohasem módosítottam, nekem a szerkesztés részből mindig csak a vi és nano maradt meg, azokról is éppen tudok valamit, de használni a parancsait csak egyéb dokumentummal tudom.

    Ha beírom, hogy sane-port, akkor hibaüzenetet dob, hogy azt nem tudja értelmezni parancsként. Ha beírom a konf. fájl elérési útját, akkor újra ugyan ez a hiba, ha pedig elé teszem a "vi"-t, akkor megnyit egy tök üres valamit, ami baromira nem úgy néz ki, mint a weboldalon.

    Innentől kezdve nem tudom se feléleszteni a sane-t, sem pedig konfigurálni azt.

    Megjegyzésként írom, hogy a router és szkenner között már felállt a kapcsolat, a "scanimage -L" parancsra kiadja a szkenner nevét, sőt a "scanimage > test.pmm" parancsra pedig csinál is egy próba szkennelést.

    Valaki el tudná nekem szájbarágósan magyarázni ennek a konfigurációnak a menetét? Lassan már egy hete küszködök és még mindig nem jutottam semmire sajnos.

    Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

Új hozzászólás Aktív témák