Új hozzászólás Aktív témák

  • EmberXY

    addikt

    válasz Huma #15118 üzenetére

    "...Szóval ha egy 50kg-os, csillogó szemű, helyes leányzó, remegő hanggal és nedves nózival odatipegne hozzád..."

    Hát azért ne essünk túlzásba, attól még fel lehet mérni egy helyzet gyanússágát, hogy a másik fél egy ilyen törékeny alkat... Eleve az öltözéke, beszédstílusa, gesztusai sok mindent elárulnak (pl ha miniszoknyában és tűsarkúban van, oldalán retiküllel, kezében egy lemerült mobillal, nem valószínű, hogy elég mozgástere lesz arra, hogy hirtelen olyannyira meglepjen, hogy alulmaradj, de egy melegítős, kapucnis, "nincs nála semmi" csaj bizony gyanús, lássuk be, eleve irreális helyzet úgy elindulni éjszaka, semmi nélkül, hogy majd útbaigazítást kérünk valakitől...), egy egészséges bizalmatlanság nem árt, nem olyan bonyolult ez.

    "...ha hátulról megragad az ellenfél..."

    Ebben az esetben hátranyúlok, elkapom a haját, és lerántom (amerre a fej megy, arra megy a test is), hátra is fejelhetek, valamint könyökkel megkínálom néhányszor, továbbá sípcsonton rúgom, vagy elindulok hátrafelé, és úgy csapom neki egy falnak, vagy csak ellököm/meglököm, ahogy kibillen, már az "enyém".

    "...jól elkapni egy ember karját, teljesen kifeszíteni majd gyorsba kitörni azért nem egy egyszerű feladat..."

    Ha ütést hárítani, kivezetni csak minimálisan is tudsz, a kar elkapás nagyon egyszerű, akár kifelé, akár befelé irányuló mozdulattal, ha egy kicsit megrántod így a faszit, kibillen az egyensúlyból, az egész kar a tiéd. A "gyorsba kitörés"-hez csak annyi kell, hogy csavarsz egyet rajta, és a saját válladon áttéve lerántod a föld felé, Seagal sem kell hozzá, csak annyi, hogy az ízületet negatívba tudd fordítani.
    Mondom ezeket úgy, hogy 120 kiló vagyok és fizikai munkából adódóan jó fizikumú, és nem ijedek meg az árnyékomtól (csak az 50 kilós csajoktól :D), ha úgy ítélem meg a szituációt, hogy reális esélyeim vannak, nem fogok megfutamodni, adott esetben ez pszichikai, mentális fölényt is adhat, ha a támadó(ka)t sikerül csak minimálisan is elbizonytalanítani a siker(ük) tekintetében, az már a védekezés malmára hajthatja a vizet.

    "...Szóval csak óvatosan ezzel a halálos sérüléssel..."

    Nyilván nem ez az elsődleges cél, nem is lehet az, de ha az életedet véded, ez a legutolsó dolog, amit átgondolsz. Nyilván ha a szituáció úgy alakul, hogy van már időd ezt mérlegelni, az egyben azt is jelenti, hogy szükségtelen és jogtalan a használata, ez esetben számolni kell a következményekkel, ezt nem is vitatom, de innentől kezdve az már bűncselekmény, nem pedig jogos önvédelem, és teljesen más lapra tartozik.

    [ Szerkesztve ]

    Up the Irons!

Új hozzászólás Aktív témák