Új hozzászólás Aktív témák

  • EmberXY

    addikt

    válasz somogyib #24680 üzenetére

    Jóváhagyva! De ez csak az egyik fele, szükség van arra is, hogy 1 nab elfogyasztása milyen gyorsan és milyen mértékben emeli a véralkoholszintet, és ehhez mihamarabb ki kell dolgozni egy segédtáblázatot is, amely a főbb italfajták ilyen értékeit mutatja. Valami azt súgja, hogy ez egyenes arányban lesz az adott ital töménységével, de ezt tudományos úton kell bizonyítani, bemondásra nem elfogadható.

    Javaslatom: a VEI (véralkoholszint emelési index) bevezetése. 1 VEI jelentése: a véralkoholszint 1 ezrelékkel növekszik 1 órán belül.

    Referencia mérés: 50 %-os házi pálinka 1 nab adagja egy 80 kg-os férfi esetében, tikkasztó nyári hőségben, szomjasan (1-1,5 liter) 4,5 VEI értéknek felel meg, ez közel van a halálos kategóriához, de referenciaértéknek jó lesz.

    Up the Irons!

Új hozzászólás Aktív témák