Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz EmberXY #30634 üzenetére

    Normál munkaidőben én sem iszok soha, több okból sem.

    Azonban volt egy hely, ahol ezt nem úsztam meg :
    Cipruson dolgoztam pincérként, és volt egy román kollegina, aki már este 8 körül rendszeresen hasraesett a tálckákkal és hátra kellett vinni pihenni mert "fáradt".
    Volt a bárban egy magyar csaj, Zsani, ő konkrétan úgy élt, hogy délután kettő fele felkelt, kávé+cigi, 4-re bement dolgozni a bárba, jött a töltés, este 10túl hajnalig szintentartás, majd hazament és bedőlt az ágyba. Mikor este 10kor nekem a műszakom után felmentem hozzá, sokszor kevert nekem valami koktélt, és rendszeresen látszott rajta, hogy már nem szomjasan tolja.
    Május elejétől aug végéig én nem ittam munkaidőben csak utána a staff roomba. Igen ám, de a vendégek időnként akarták h igyunk velük, és egyszer a hárommal magasabb főnököm (Restaurant manager) meglátta amint visszautasítottam egy vendéget.
    Hátrahívott és azt mondta, hogy igyak a vendéggel ha a vendég inni akar (később azért voltak trükkjeim h ziwania helyett vizet ittam, meg ilyenek). Majd este az egész Staff előtt bejelentette, hogy a vendéggel inni kell, SŐT... Ha úgy érezzük, hogy a munkavégzésben 1-2 feles segít, akkor hátul - semmiképp sem a vendég előtt - verjük le nyugodtan.
    Na, attól kezdve, valahogy az egész Staff azt érezte, hogy neki kell 1-2 stampli már a műszak elején, és megszaporodtak a vendégekkel látványosan ivó felszolgálók is.
    Ráadásul volt olyan, hogy a közvetlen főnökömtől kaptam egy literes üveg bontatlan vodkát, hogy az enyém, majd segít pörögni vagy akármi...
    Valamint ha valami súrlódáés volt az alsó vagy a közepes főnökség és a beostottak köztt, akkor általában azonnal valami munkautáni staff roomos ivászatot szerveztek, és hogy, hogy nem valahogy mindig keresztülvitték az igazuk.

    így volt az, hogy volt egy munkahelyem ahol majdhogynem előírták, hogy igenis igyunk munkaidőben.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák