Új hozzászólás Aktív témák

  • EmberXY

    addikt

    válasz Nikaré #31309 üzenetére

    Az igazságszolgáltatással az a baj, hogy a büntetés soha nincs összhangban az áldozatnak okozott kárral, legyen az fizikai vagy vagyoni. Amikor egy erőszakos bűncselekmény történik, és valaki megsérül, megnyomorodik, vagy meghal, vagy ha olyan vagyon elleni bűncselekmény, amikor valakitől elveszik azt, amiért megdolgozott, az az én szememben sem tehető jóvá semmilyen módon, ilyen értelemben én az elkövetőtől még az emberi jogait is elvenném, tovább nem is ecsetelném, az antikrisztus kutyaf*sza lenne ahhoz képest, amit én művelnék ezekkel.
    DE
    a viszkis esetében nincs áldozat. A bankban lévő betétek biztosítva vannak (egy bizonyos összegig, azt pontosan nem tudom, de 100 millió azt hiszem, és annyit nem vitt el a viszkis, hogy becsődöljön a bank, tehát a benne tartott betéteket SEMMILYEN kár nem érte. A bankárt igen, de az ugyanolyan, sőt nagyobb tolvaj, mint a bankrabló volt. A bankár nem dolgozott meg azért a pénzért, csak használja, gyarapítja, és közben sápolja azokat, akik ezt a pénzt rábízták, igen, a kisnyugdíjast is. Ez nem olyan mint a brókerbotrány volt, ahol a pénzt el is verték és az emberek csak azt hitték, hogy megvan a pénzük, ez egy működő bank volt akkor is és most is. És ugyancsak nem hasonlítható ahhoz, amikor betörnek egy lakásba, és onnan lopnak, ott igen, embertől lopnak, de egy bankban csak az összelopott, összeuzsorázott pénzt dézsmálják).
    Tehát ilyen tekintetben elkövetett egy bűncselekmény sorozatot, amiért meg is bűnhődött, és mivel az én szememben olyasmit nem követett el, amit ne lehetne megbocsátani, így az elszámoltatása után én adtam neki még egy esélyt. Hangsúlyozom, nem relativizálom azt, hogy bűncselekményt követett el, de sok más bűnözővel ellentétben ő valóban el is lett számoltatva érte. Ha csak egyszer is kárt tett volna valakiben, akkor ezt a véleményemet nem tartanám.
    A törvényhozáshoz annyit, hogy éppen azért van baj, mert újabban már nagyon enyhék a büntetések, és a bűnözői rétegek pedig jobban élnek odabent mint kint, tehát a bűnözés egyfajta kiváltság lett. Polkorrektség miatt nem lehet kimondani, hogy kik ezek, de azért szerintem érthető, hogy kikre gondolok. Aztán amikor kijönnek, és ugyanúgy bűnöznek tovább, az is elkeserítő. A viszkis nem ilyen, ő megtanulta a leckét, mert kapott leckét.

    Up the Irons!

Új hozzászólás Aktív témák