Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    Sziasztok!

    Tavaly a Game of Thrones az egyik kedvenc sorozatom lett, szinte az első résztől kezdve magával ragadott. Már az első évad végén is vertem a fejem a falba, hogy egy évet kell várni a folytatásra, de valahogy kibírtam. Most, azonban, hogy véget ért a második évad és itt a hangsúly azon van, ahogyan véget ért, rájöttem, hogy nem tudok egy évet várni a folytatásra.

    Beszereztem az első két könyvet. Nagyjából háromszáz oldalt sikerült elolvasni eddig és azt kell mondanom, nincsenek hatalmas különbségek a sorozatban látottakhoz képest. Ez igen meglepő, hiszen a könyvek általában jobbak szoktak lenni a megfilmesített változatuknál. Ebben az esetben azt hiszem a könyv csak minimálisan jobb a sorozatnál, az egyetlen nagyobb eltérést számomra Renly Baratheon hamarabbi szerepeltetése jelentette. Gondolom később azért majd változik a helyzet, nem mintha ez olyan hatalmas probléma lenne persze. Azt is egy pozitív dolognak tartom utólag, hogy a filmsorozatot hamarabb kezdtem el nézni, mint olvasni a könyveket, számomra könnyebb a jól megszokott filmes szereplőkkel elképzelni a könyv eseményeit.

    Az "élménybeszámolót" befejeztem, csak egy kérdésem maradt, ami miatt az egész hozzászólás született.

    Szóval a könyvben egy dolog nem teljesen világos számomra. Havas Jon az Éjjeli Őrségbe került nagybátyja, Benjen Stark közreműködésével. A könyv szerint BS eltűnt a vadonban és itt van a kavarás, mivel nem emlékszem pontosan, hogy előkerül-e, vagy sem. A könyvben szó van egy Nagy Medve nevű karakterről is, aki szintén valami vezetőnek tűnik. A filmben pedig van egy őszhajú, szakállas ember, aki az Éjjeli Őrség vezetője, őt Jon menti meg a Mástól a kabinjában, ezután az öreg végig Jon-t támogatja pl: amikor Jon nem tud szemet hajtani afelett, hogy az erdei ember a saját lányaival házasodik (2. évad).

    Szóval, akkor most ki-ki? A filmbéli ember a Nagy Medve, vagy Benjen Stark?

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák