Új hozzászólás Aktív témák

  • Kekmen

    senior tag

    válasz Ayg0 #1670 üzenetére

    Akkor az üzemeltető jó nagyot lódított, ha nincs félreértés. 1 vinyó még 10Mbit-et (igen, tízet) sem bírna stabilan 3 felhasználóval és 21 slottal, nem hogy 1000Mbit-et. Már egy 100Mbit-es vonalra is minimum 4-5 HDD kell és jó felhasználóelosztás. Még 2007 környékén mi is így csináltuk. Ha meg RAID van, az már eleve nem 1 vinyó, maximum 1 tömb. Ott már ki lehet hozni egész jó sebességet, de mint minden esetben, a slotszám ott is meghatározó: [link] Mint a képen látható, az összes többi torrent szünetel, pedig elég komoly rendszerrel dolgozunk.
    Hogy a letöltés alatt belassult a feltöltésed, csak az eddigi hozzászólásokat bizonyítja, betelt a cache, a vinyó túlterhelődött. Az meg, hogy "külön-külön gigabites fel és letöltési vonalakról beszélünk" teljesen nonszensz. Ne érts félre, nem a Te szempontodból, de ilyen nem létezik, legföljebb ha hálózati tárolókra dugdosunk dedikált gigabitet, ez meg eszközönként ~ 70k HUF + a haszon, de mint mondtam, szerintem ilyen Magyarországon, ilyen körökben nem létezik.
    Én már annak is örülnék a helyedben, hogy a feltöltésed 6-7MB/s körül mozgott. Hidd el, a jövőben csak rosszabb lesz, avagy csak szerencséd volt és a másik 2 vinyótársad épp nem töltött. Persze nem vélekedem túl objektív véleményen az osztott sávszélességű szolgáltatókról, mivel én garantáltat adok. Nem annyiba kerül, de itt nincs zsákbamacska.

    "Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

Új hozzászólás Aktív témák