Új hozzászólás Aktív témák

  • Pyro05

    tag

    Sziasztok!

    Pár hete rakoncátlankodik a gépem, és nem tudom mi lehet a probléma. Két féle hibajelenséget tapasztaltam eddig: 1) Játék alatt gyors kékhalál újraindulás 2) Mikor bekapcsolom a gépet elindulnak a ventik, megy a világítás és hangra a vinyó is elindul, azonban itt vége is az indulásnak. A monitor marad stand by-on és nem történik semmi a továbbiakban. Hosszan bekapcs gomb a kikapcsoláshoz és imádkozok, hogy kövire induljon.

    Először egyéb hardverre gondoltam. Cserélgettem a ram-okat, a ramslotokat és prime alatt figyeltem a stabilitást. A korábbi 24 órás stabil futás, most másodpercek alatt fagyást eredményezett. Néhány csere ér ram-ramslot kombináció után felcsillant a remény és stabil maradt órákon át. Ekkor azt hittem sikerült kiküszöbölni a hibát, de másnap ismét nehezen indult be a gép, és újra instabillá vált.

    Hogy miért kezdtem el a tápra gyanakodni? Ma reggel tapasztaltam indulás előtt, hogy a jól megszokott 2 led a lan portnál nem világít az alaplapon. Próbáltam indítani, természetesen nem sikerül. Jött a már fent említett ventik mennek, de a gép nem indul történet. Miután 2-szer ki-be kapcsoltam a tápot, az alaplapon a ledek újra életre keltek, de sajnos így sem indult. És ekkor lettem figyelmes arra, hogy mikor bekapcsolom a tápot, akkor halk ütemes fémes sípolás jön belőle, valamint az ütemekre, nagyon halványan villan az usb-s egeremen lévő led, miközben a gép maga ki van kapcsolva.

    Kérdés, hogy a táp hibája okozhatja-e a fent említett hibákat (kékhalál, nem indulás)?
    Valamint az említett ütemes sípolás és az egéren tapasztalt "áramingadozás" jelentheti-e a táp meghibásodását?

    Köszi és bocsi, hogy hosszúra vettem a történetet...

    [ Szerkesztve ]

    War. War never changes.

Új hozzászólás Aktív témák