Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz olivera88 #3906 üzenetére

    Túl régóta használom és túl régóta foglalkozom videós dolgokkal. Mondjuk néhány éve már csak eseti jelleggel. Ránéztem és tényleg ha legalább ilyen kártya van a gépben, akkor az Nvenc-et támogatja:
    Nvidia GeForce GTX Pascal (1050+) and RTX Turing (1650+, 2060+) series GPU or better
    tehát nemrég rakták bele ezt a feauture-t.

    Túl régóta videózom illetve az elmúlt néhány évben más ezt is csak eseti jelleggel. Ezért nem tudtam, hogy nemrég belerakták. Mondjuk az én javaslatom (MediaCoderHQ) annyiban volt jobb, hogy ott régebbi kártyákkal is működik az Nvenc.

    Utána néztem:
    HandBrake 1.2.0 Released (Saturday, December 22, 2018) verziótól kezdve támogatja a Nvenc-et a fenti módon. Ahhoz képest, hogy legalább 10 éve használom.... ez nem olyan régóta történt... De teljesen igazad van.... és most már én is tudom. :R

    Más az architektúra között annyi különbség lehet, hogy az Nvenc-nek vannak verziói. Pontosabban generációi.
    Az egyes szoftverek csak bizonyos generációkat támogatnak.... Adott Nvenc generáción belül nem lehet különbség... és az egyes generációk is leginkább csak tudásban térnek el. De van néhány olyan plus feature amit végül is jobb minőséget eredményezhet. Tehát az is előfordulhat, hogy egy frissebb kártya jobb minőséget csinál, mint egy régebbi, ha pont az a plus feature ezt okozza... amit a régi nyilván nem tudott.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák