Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz Satyricon #12567 üzenetére

    Én is gondolkodom hasonló elrendezésben, bár pontosan nem tudom, hogy a nikkel-réz kombó nálad mit takar.
    Én arra gondoltam, hogy ha most így jelen állapotában nézem a rendszeremet (és persze eltekintek a design-tól :DDD ), akkor ott kezd nem oké lenni számomra a dolog, hogy:
    1. A vízhűtéses topikot olvasva az a tapasztalat, hogy a szennyeződések, lerakódások legtöbbször a cpu ill. gpu feletti bordázott, vájatolt, etc. részek felett kezdődnek el, ami nyilván nem véletlen: finoman megmunkált kis apró részek, vájatok (óriási felület!), turbulencia, stb. Tehát ha én még most úgy is látom, hogy a rendszer tiszta, szétszedve, lehet hogy olyan lerakódás és szennyeződés fogadna (hangsúlyozom: azért ennek kicsi a valószínűsége), hogy egy balmazújvárosi csatornatisztító is csak extra felárral vállalná el az alkatrészek kitisztítását.
    2. Rájön erre az egészre ugye az, hogy nem látok bele. Innentől kezdve lehet, hogy a blokkban is hót oké minden, de lehet az is, hogy tele van lerakódással, csak ez még valamiért nem érezteti hatását. Az igazság legvalószínűbben a két véglet között van.

    Szóval csak ezért is mondom: legjobb lenne egy nikkelezett-réz-plexi full cover vga-blokk, és akkor nyilván többet látnék abból, hogy mi a helyzet "odabent" a magban. Persze nyilván, ha most vennék fc-vga blokkot, akkor szem előtt tartanám ezt a kritériumot (ti. hogy belássak a kulisszák mögé), de őszintén: kezdő vízhűtésesként ki az akinek ez elsőre eszébe jut?

    [ Szerkesztve ]

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák