Új hozzászólás Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    válasz sestertius #2877 üzenetére

    Szia.

    A bekötés rendben van, tekintve azt, hogy az ilyen rendszerekben a víz hőmérséklete bárhol mérve is majdnem egyforma. Persze a VGA kicsit melegít a vízen, ami utána a CPU blokkba megy, viszont ez elenyésző, ha azt vesszük, hogy alig van a víz a blokkban, mivel akkora az áramlási sebesség.
    Az i7 TDP-je 95W alapbeállításokon, míg az 590-é 365W. Ez a kettő nem kevés, 460W! S akkor még nem is tudom, hogy az i7-t mennyire tuningolod. Nem tudom milyen dupla radiátoraid vannak, de ez már a hőleadásuk határán lehet. Nem azt mondom, hogy már kevesek, de a ventilátorok állítgatásával/cseréjével, vagy pedig nagyobb radiátorral úgy gondolom javulhatnak az értékek. (Persze ez függ attól, hogy milyen blokkjaid vannak, meg minden.)
    Esetleg csinálj egy hosszú tesztet, amin több órán keresztül terhelsz CPU-t, VGA-t. Ha a hőfokok elkezdenek "szépen" felkúszni pár óra múlva, akkor a radiátor nem elég, viszont, ha kb. azonos hőfokokat mutat 2 óra után is, mint 15 perc után, vagy csak -mondjuk- öttel többet, akkor viszont még elegek a hőleadók.

    Lacza_26: Még nincs, de akkor majd csinálok.

    Jakab66[hun]: Milyen VGA-d van? Amúgy FurMark alatt 66 fok egyes radiátorral nem rossz szerintem.

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák