Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz TESCO-Zsömle #29770 üzenetére

    Lesz az 80K is a végére szerintem.
    Sajnos a vízhűtés nem olcsó mi tudjuk és csak úgy lehet csökkenteni az árat ahogy fentebb írtad, apróról bugázni olcsóbban cuccokat, így a 60-80K-s hűtést akár 40-50K-ból is megúszhatja... de darabonként véve meg a postán bukhat, ha nem helyi az eladó.
    A minap kérdezték tőlem, hogy "csak" játékra milyen gép kellene és mennyibe kerül. Az árat megmondva majdnem elájultak. Ez kb annyiban hasonlít ehhez az esethez, hogy janihunk is megértse, hogy míg PC-nél játékra brutál gépet kell összerakni, addig a vízhűtés is ha úgy vesszük a hűtések királya valamilyen szinten.
    Utána persze bepróbálkoztak a drága kérdezők, hogy ez akkor egyben van ugye és csak használni kell?
    Erre mondtam, hogy ez csak az alkatrész árlista. Valakinek össze kell raknia, + kedves tulaj vehet rá OS-t és feltelepítheti kénye kedve szerint... ezt bótba is megteszik csak alkatrész ár + win + szer díj kb 40K.... na itt filmszakadás volt részükről, mert azt hitték ennyiből ki fog jönni. ;] (GTA V-re kellett volna)

    Első hsz-ba lehet összedobok egy kis szösszenetet, hogy mi mennyinél kezdődik, mert sokan nincsenek tisztában az árakkal... pl bugázott aprón vett rendszer alkatrészei, kit-ek kb árai stb, hogy legközelebb ne annyiból akarjanak kihozni egy komplett rendszert mint egy játékvíz ára.

    Janihunk: Valahol az elvárásokat vagy lejjebb kellene adni, kompromisszumokat kötni, ahogy Zsömi írta, vagy az anyagiakhoz toldani (de inkább beszorozni 2-vel).
    Összerakom + szerelem KIT VGA blokkal 70-80K körül kezdődik amit érdemes már megvenni újan.
    Aprón DDC féleségek 5K-ért mennek, tartályok 3-6K körül, VGA blokkot valamikor el lehet hozni 10-15K-ért is van amikor 25K-ért van csak. Csatik 500-900-1500 Ft (barbed, compression, exotikus pl bitspower stb) körül használtan, csövet újan is megveheted, löttyöt meg bekevered (desztvíz + fagyálló vagy alkohol), vagy megveszed készen (phobya zuper zero pl). Esetleg két játékvíz ahogy Zsömi is írja és akkor közelebb állsz az árhoz, de akkor buherálni kell erősen a VGA-t.

Új hozzászólás Aktív témák