Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz abridabri #40002 üzenetére

    en 100cfmes Papstot hasznaltam anno benchelni, restriktiv bordan kozepen (elso generacios Thermalright IFX14) ugy fujta at a levegot full fordulaton, hogy fel meterrol kezzel meg lehetett erezni.

    hazban egy idoben benchre hasznaltam egy 120as ponton a CPU / VGAk mogott, kiszivni a meleget (racson keresztul mar egy meterrol is erzodott a legmozgas). viszont annak egyedul is porszivohangja volt, tetejeben ket SFlex 1900 halkabban pushpullban ugyanannyiert ugyanazt tudta hofokokra (minusz legnyomas), bar full fordulaton azok is elviselhetetlenek voltak.

    anno leghuteses / CPU tuning topikokban volt az a mondas, hogy amig az ember nem probalta a Deltat (vagy az egyeb ipari cuccokat) elkepzelni se tudja, mennyire hangos. viszont, ha PWMesek akkor a 2BB / Sintered / Magnetic ipari ventik jellemzoen remekul halkithatoak es hatalmas tartomanyban mukodnek, tetejeben agyoncsaphatatlanok. szoval ha van hozza egy ugyesen szabalyozott vezerles, akkor ez siman lehet egy csendes rendszer amiben hatalmas tartalek van. topikban pl en is 1900as SFlexeket hasznalok es azok igy a nyari melegben a koppra meretezett bordakkal se mennek 9Vnal tobbet.

    egy ilyen vizes rendszer van 40 kilo, azt nem fogja elfujni csak ugy par pruszkolo delta:).

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák