Új hozzászólás Aktív témák

  • Satyricon

    addikt

    válasz GumisPeter #9666 üzenetére

    Nekem ioncserélt víz+Glykosam alu fagyálló+uv filx festék keveréke ömlött a 6-os elosztóba, szintig állt benne a folyadék, és nem bszott agyon az áram. Ezzel azt akarom mondani, hogy már az ioncserélt víz sem vezeti az áramot. Legalábbis az én keverékemmel nem vezette. Ha olcsóbban akarsz ilyen folyadékhoz jutni, akkor sztem desztvíz+fagyálló a megoldás, de ha mindenképp biztosra akarsz menni, akkor EK E-Koolant folyadékokat ajánlom, ugyanis azok sem vezetik az áramot.

    Am egy rajzot dobnál, hogy gondoltad ezt a megoldást? kíváncsi lennék, és talán valami közel biztos megoldást ki tudnánk rá találni itt a fórumban.

    És milyen anyagból akarod megvalósítani? Sztem elég nagy súlya lenne a cuccnak, főleg ha akvárium üvegből csinálnád. Na meg az üvegre hogy teszel csatikat? Fúrás vidia fúróval nem lehet egyszerű megoldás, szerintem kell hozzá egy kis szakértelem. Plexi lappal viszont könnyebb dolgod lenne, könnyebb is a megmunkálása.

    Tegyük fel, elkészült a plexi"vga akvárium"-od. És a csatik megfelelően vannak elhelyezve rajta, nem egymás mellé. Mivel az akváriumban nem lesz a folyadéknak járata, így a folyadék nagy része benn fog maradni. Csináltam róla egy képet, hogy lásd, miről beszélek. A piros keret a vga körül, az akvárium. A csatkat kékkel, a folyadék áramlását pedig piros nyilakkal jelöltem. Ebből is látni, mennyire lenne "hatékony" a hűtés. A kép alatt egy EK márkájú vga blokkot tettem be, hogy lásd, mennyire fontos a folyadék áramlásának megfelelő iránya. Itt az a folyadék, ami bekerül a blokkba, azonnal távozik is belőle! A Te esetedben ez nem így működne. Valahogy úgy, mint egy plexi tartályba. Vagyis akkor már a vga hűtése közel semmit sem érne. És ezek a problémák még csak pár cseppek a tengerben...

    [ Szerkesztve ]

    (lOo \ (llll) (llll) / oOl)

Új hozzászólás Aktív témák