Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz dethroner #103496 üzenetére

    Már megtettem, linkeltem hol és mit kell beállítani, nálam is nyilván olyan. Viszont inkább te tehetnéd meg azt, hogy a mellékelt screenshotod alapján nem a boot kiválasztása, hanem az alatta lévő kép tulajdonságainál keresed a Windows To Go beállítást, mint már már le volt írva egyszer... Ami értelemszerűen akkor fog megjelenni, ha be van tallózva a W10 ISO és az szerepel a boot kiválasztása résznél, valamint csatlakoztatva a célmeghajtó (pendrive). Ha ezek teljesülnek, akkor márpedig működnie kell. Ha nálad nem, akkor ott nem stimmel valami, vagy a korszerűtlen W7-es alap a gond... Az utóbbi esetben viszont kipróbálható akár más program is ilyen célra, mint pl. az AOMEI, WinToUSB stb.

    Az eredeti célra pedig nyilván jó lehet a WTG is, úgy kipróbálni a laptopon a Windows 10-et, ha csak emiatt nem akarod élesben telepíteni. Viszont ha egy gyengébb eresztésű pendrive-val próbálkozol, ami tud ilyen 100/10, vagy még annyit se olvasást-írást, akkor nem kell meglepődni, ha nem lesz túl gyors a működés pendrive-ról. Ellenben egy gyorsabb modellnél, vagy pláne külső SSD-nél már nyilván nem téma ez, ahogyan egy gyorsabb külső HDD-nél is kevésbé.
    A másik lehetőség meg az, ami az előző válaszban már le volt írva. A mentésből a lemez törlése után is visszaállítható 1:1-ben a korábbi állapot, vagyis emiatt nyilván nem kell parázni. Mármint ha a W10 "tiszta" telepítése a cél, mert elvileg akár az in-place upgrade is megoldható a fájlkezelőben a W10 ISO felcsatolásával, majd ott a setup.exe futtatásával, vagy az MCT-vel megoldva. Ahol sikeres upgrade után szintén lesz Windows.old mappa és szintén lesz lehetőség a gépházban 1:1-ben visszaállni az előző rendszerre. De ha már tesztelés, akkor célszerűbb inkább az előbbit, vagyis a 0-ról telepíteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák