Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Pityu. #133038 üzenetére

    Ebben a kérdésben megosztottak a vélemények, alapvetően 2 megközelítés van.
    1. Nem kell újratelepíteni, mert a W10 elég jól tűri a hardverváltozásokat
    2. Újra kell telepíteni, mert nem minden hardverváltozást tolerál a W10

    Én az utóbbiba tartozom, tehát ha alaplapcsere is befigyel, akkor újratelepítek, még akkor is, ha nem történt platform-váltás (Intel-ről AMD-re avagy fordítva)
    Ennek az az oka, hogy vannak olyan driver-ek/szoftverkomponensek stb, amiket nem lehet eltávolítani, többek közt -városi legendákkal ellentétben- pl. chipset drivereket nem lehet eltávolítani és csak ebből a későbbiekben előjöhetnek olyan hibajelenségek/anomáliák, amiket nem lehet orvosolni, még olyan megoldásokkal sem, amivel meg amúgy tele van a net és működniük kellene (de nem fog).

    Szóval Én biztosan a teljes tiszta telepítést javaslok ilyen esetekben (főleg úgy, hogy dolgozom a géppel, nincs arra semmi szükségem, hogy egyszer csak a semmiből jelenjen meg egy vagy több hiba, amit nem is lehet javítani, csak a saját hülyeségemnek köszönhetném, mert lusta voltam pár órát rászánni, hogy újrahúzzam és belakjam a rendszert egy új vason) :N

    Természetesen be lehet vállalni, hogy nem telepítesz újra és benne van a pakliban, hogy "túléli" a W10 és -látszólag- működik minden rendben, de ez ettől függetlenül orosz rulett kategória. (gyakori jelenség ilyen esetben, hogy pl. a WU-ról olyan eszközökhöz talál friss driver-t a W10, ami már nem is létezik (csak a régi deszkán volt), még rosszab, ha azt kérdés nélkül fel is pakolja...Onnantól szopóálarc) ;]

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák