Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Petykemano #143840 üzenetére

    Szerintem az előzőleg már tisztázva lett, hogy ha 100 MB-os EFI-rendszerpartíció (ESP) van és GPT formátumú a rendszermeghajtó, akkor az nyilván UEFI szerint van telepítve és a rendszerindítás javítása is annak megfelelően alkalmazandó, ha angol nyelvű a telepített Windows 10 akkor annak megfelelő bcdboot paranccsal, stb. Ha legacy (CSM) mód szerint lenne telepítve, akkor értelemszerűen 50-5xx MB-os System Reserved partíció és MBR formátum lenne az előbbi helyett.

    "Érdekes módon a BIOS-os boot menü a telepítő USB-ről kétféle bootolási lehetőséget kínál föl.
    - Sandisk
    - UEFI: Sandisk"

    Ha támogat az UEFI-s alaplap UEFI mellett legacy (CSM) bootolási módot is és kettős, Legacy + UEFI rendszerindítás van beállítva, akkor nincsen abban semmi meglepő, hogy a bootolásnál mindkettő választható, meg ha a telepítési adathordozó is úgy lett elkészítve hogy mindkettőt támogatja, lásd pl. MCT-vel. Ilyenkor a bootolásnál F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben lehet választani a kettő közül, ahol az UEFI előtagos értelemszerűen az UEFI szerinti bootolás, a "sima" pedig a legacy (CSM) mód szerinti.

    "Az indítás viszont sajnos ugyanúgy végződött.
    Továbbra is "BAD SYSTEM INFO CONFIG "

    Előzőleg már linkelve lettek útmutatók az ilyen BSOD hiba lehetséges okairól és azok megoldásáról, értelemszerűen azokat kellene először megnézni. Meg ugye ha maga a Windows 10 bebootol, akkor nem feltétlen a rendszerindítással van itt a fő gond, mert akkor értelemszerűen be sem bootolna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák