Új hozzászólás Aktív témák

  • #78032384

    törölt tag

    válasz vlevi #38893 üzenetére

    Bal hamburger, jobb pöttyök, bal alsó fogaskerék jobb panel, van itt minden mint a búcsúban. :)

    Alapvetően a beépített megoldásokat szeretném használni, nem az a fajta vagyok aki Win install után rögtön teszi fel a Total Commander-Irfanview-Classic start-CCleaner négyest. Hiába adnám meg az esélyt az új appoknak, valami alapvető dolog miatt mind csalódás. Nem tudom ti hány appot használtok elégedetten, nálam pocsék az arány: 10-20 kipróbáltból 1-2 ami tetszik, 1-2 szódával elmegy, a többi egyenesen kuka.
    3-4 darabot ha használok talán: Weather és a csempéje jól működik amire kell, Photos és Calculator már nem vagyok elégedett de egye-fene használom. OneNote-ból is jobb az asztali. Mail nagyon gyenge UI és béna szinkron miatt kapásból elvérzett, simán az outlook.com gyorsabb és többet tud.
    Facebook is végre elkészült, de nem győzött meg, olyan lassan tölt be addig böngészőben háromszor bejelentkezek. A csempéje pixeles képet mutat úgy mi értelme, érdekes 2-3 éve 8-8.1 alatt a people app működött, kitűztem belőle pár kedvenc személyt és gond nélkül frissítette a csempén a képeket, infokat. Gondoltam akkor legalább értesítés miatt azért meghagyom a Facebook appot. Erre fantom értesítésekkel spammelt, jelzett 2 új belépek semmi, megnézem böngészőből is semmi. Messengert használni jobb egy fokkal, de a csempéje annak is bugos, régi üzenetet mutat és szintén pixeles képet.

    Telefonon (még 8.1) tetszett a Readit nevű reddit kliens, hát itt UWP formában nem tudom miért olyan szőrösek a betűk, inkább redditezek böngészőből.
    MyTube telefonon szuper, számítógépen passz ennél se értem a 8.1 telefonos app tökéletesen azonnal értesít, gépen a Win10 változat napokkal később összevissza. Az appot megnyitom és nem tudok rögtön gépelni, böngészőben rögtön kereshet az ember.

    Groove szóra sem érdemes, a Film lejátszóról csak azért nem tudok rosszat mondani, mert anno 5 perc után kiderült alapértelmezettnek használni keveset tud. Az UWP Skype meglátjuk, most a OneDrive nem győzött meg. Viszont a Redstone utáni Edge-ben bízom még, az jónak ígérkezik persze arra is egy évet kellett várni.

    Egyszerűen az új modern appok képtelenek kiváltani a régi win32 programokat vagy a weblapokat.

    (#38895) Polllen

    Hát vicces lenne még külön pénzt kérne az MS ezekért a félkész appokért. :) Különben aki új Windows-t vesz 40-80 ezerért elég bosszantó lehet még kigyomlálni ezeket a vackokat és visszamókolni a régi gyors képnézőt például.

    (#38898) karak_22

    Igen ez szép leírás, már a Metro bemutatkozás is szép volt és sok mindenért lehetett szidni a 8-as Metro újítást, de az legalább egységes design volt. Tudtad a beállításokhoz jobb oldalt mindig megtaláltad a charm bar-on. Most Win10 és UWP alatt userként 5 féle menü, ikon stb. típussal találkozhatsz. Meglepetés mi hol és hogyan jelenik meg, legalább az MS saját cuccai legyenek egységesek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák