Új hozzászólás Aktív témák

  • geza844

    aktív tag

    Sziasztok! Tegnap telepítettem újra a Win10-et, és volt meglepetés. Kb. fél évvel ezelőtt felepítettem fel, azóta szépen működött is, csak nagyon kevés volt már a helyem (egy 120 GB-os SSD-t használok, más tároló nincs a gépben), és gondoltam biztos szemetelt azért rá, és kicsit csak több helyem lenne, ha újratelepíteném. Egy 128GB-os pendrive-ra ki is mentettem minden cuccomat, aztán indítottam egy tiszta telepítést. Töröltem az összes particiót (mert volt 4 is, nem tudom miért, a win csak egy nagyot lát), aztán létrehoztam egy újat (megint 4 jött létre, de mindegy), felraktam a vadiúj Win10-et (tegnap töltöttem le az MS-től), és aztán jöttek az érdekességek.

    1. Tiszta Win10 telepíts után a régi hátterem fogadott
    Hát mondom ez fura. Vajon honnan szedte? Bár ez foglalkoztatott a legkevésbé...

    2. 76 GB szabad helyem lett
    Miután vsszamásoltam minden cuccomat, és feltelepítettem az összes programot, amit használok, lett 76GB szabad hely. A telepítés megkezdése előtt kevesebb mint 5GB szabad hely volt. Azért ez kicsit meredek. Ilyen szinten teliszemetelné??? Van arra valami módszer, hogy kikapcsoljam a gyorsítótárazást? Vagy valami ilyesmi? Vagy mivel lehet karbantartani a Win10-et?

    3. Nem működött a billentyűzet
    Az első elinduláskor még működött minden, de aztán egyszer újraindítottam, és azután már nem. De ilyen pötyögő hang hallatszott mikor leütüttem egy billentyűt. sose hallottam még ilyet. Alapból egy vezetéknélküli Logitech volt a laptopra kötve dokkolón keresztül, de a laptop saját, beépített billentyűzete sem működött. Rákötöttem egy sima vezetékest, és az sem működött. Kénytelen voltam a képernyőbillentyűzethez fanyalodni... hogy útálom pedig... aztán kihúztam a vezetéknélküli USB adapterét, és jó lett. De újraindítás után megint rossz lett (ekkor nem volt rákötve külső bill, nem volt mit kihúzni). Aztán úgy 10 perc után jó lett. Ma reggel ugyanez, várni kellett úgy 10 percig. És most is hallatszik az a pötyögő hang miközben gépelek. Elég zavaró ez a hang is, meg az is, hogy nem működik alapból...

    Amúgy legális Pro verziót használok, egy Dell Latitude E5440-es gépen van, amin eredetileg jogtiszta Win7 Pro volt, és így váltottam Win10 Pro-ra, mikor a váltás ingyenes volt.

    A 2. és 3. pontra várnék elsősorban javaslatokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák