Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    válasz Pierre75 #51309 üzenetére

    Üdv!
    1./A BIOS-t a telepítés előtt állítsd vissza alapra(default) feltéve, ha voltak attól eltérő beállításaid.
    2./A telepítés idejére csak az a meghajtó legyen csatlakoztatva amire az op. rendszert szánod, a többi addig legyen lehúzva az alaplapról.
    3/. A BIOS-ban a Boot menüben, telepítés előtt célszerű a Fast Boot-ot kikapcsolni, továbbá a SATA Configuration menüben a SATA Mode-ot AHCI-ra állítani, ha alapértelmezetten nem azon lenne.
    4./ Szintén a Boot menüben az UEFI-s telepítést beállítani, a Boot Device Control opciónál. Nálam úgy néz ki, hogy az alapbeállítás UEFI and Legacy OPROM, ezt átrakani Only UEFI-re. A Secure Boot-ot is érdemes lehet kikapcsolni a telepítés idejére, már ha van ilyen lehetőség az alaplapodon.
    5./ Miután ezek megvannak, telepítő pendrive-ot csatlakoztatod a géphez, célszerű egy USB2-es portba, majd géprestart után az alaplapok többségénél, az F8-at nyomva megjelenik a Boot sorrend opció, itt kijelölöd a pendrive-ot, mint elsődlegest, és hajrá, indulhat a telepítés.

    A telepítés alatt túl sok dolgod nem lesz, ha minden ok, de azért javaslom, hogy előtte nézzél meg egy pár videót erről, van kismillió erről a neten.
    Nagyjából ennyi lenne fő vonalakban. :)

    [ Szerkesztve ]

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák