Új hozzászólás Aktív témák

  • sinick

    senior tag

    Sziasztok!

    Kb. 3 hete újratelepített és még be sem lakott Windows 10 Pro gépem olyat csinál, hogy az USB3-ra dugott mobilvinyót felpörgeti, de nem ismeri fel (usb eszközként sem látható). Előtte Windows 7 Pro volt rajta, sosem volt ilyen gond. Aztán a Windows 7 Pro-t upgradeltem Windows 10 Pro-ra, sosem volt ilyen gond. Rámentek a W10 frissítések, szintén nem volt gond. Először 1 hete, másodszor ma csinálta ezt velem és ezalatt az egy hét alatt párszor volt rádugva a vinyó.

    Az alaplap egy ASUS H97M-PLUS, a ház egy FRACTAL DESIGN ARC Mini R2 Window. Teljes konfig az adatlapomon. BIOS up to date régóta, beállításaiban alapon van minden, a memória órajele van fixen 1600 Mhz-re állítva, SATA1-4-en hot-plug van kikapcsolva, POST delay 1 sec-re állítva. W10-re saját drivereiból a LAN, Chipset, SATA van felrakva. Felraktam még az ASUS Probe-ot, abból is csak EZ update-t és USB3 Boost-ot.

    Először a megoldás az volt, hogy leszedtem az USB3 Boost-ot, így boot alatt volt billentyűtet, BIOS-ban volt billentyűzet és egér, viszont Windows alatt egyik sem. Ezután BIOS-ban kilőttem az USB3-at (talán "xHCI valamit" kikapcsolás az USB között), Windowsban lett billentyűzet és egér, USB3-on lett mobilvinyó is, csak USB2 sebességgel. Visszakapcsoltam az "xHCI valamit", változás nincs, azaz USB3-ba dugott vinyó USB2 sebességgel ment. Visszarktam az USB3 Boost-ot, így USB3 sebessége helyreállt.

    Másodjára, harmadjára, ikszedjére nem szeretnék már ezzel szórakozni. Mi lehet a megoldás a problémára?

    Köszi: sinick

Új hozzászólás Aktív témák