Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    válasz pushalias #24283 üzenetére

    Ne is mond. Az egyetlen helyzet, ahol nekem is gondolkodnom kellett a gráfos feladatok, mert mi anno semmi ilyesmit nem tanultunk - de nem sápítozni kezdtem, hanem utánanéztem, hogy ez pontosan mi a szar - és kb. 10-15 perc alatt átláttam, majd megoldottam ezt a feladatot is.

    Azt meg sem merem említeni, hogy a másodfokú megoldóképletet azóta is fejből nyomom, pedig 10 éve nem is használtam semmire, nem beszélve a nevezetes azonosságokról, vagy épp az egyszerű sík- és térgeometriai feladatokról, phitagorasz tételéről, sin, cos-tételről.... :)

    gzbotii:

    látod, én ezt tenném kötelezővé mindenkinek. Legyenek olyan nagyszülei és szülei mint az enyémek (nem kellenek az árvaházas poénok :P). Nekünk nem futotta nyáron görög útra, meg táborra orrba-szájba gyerekkoromban. Mi maradt alternatívaként, hova is tegyük a gyereket?
    Hát vidéki nagyszülők, gazdák - irány Szabolcs, és vehettem kézbe az ásót, kapát, kaszát, sarlót, vasvillat, húzhattam a gumicsizmát a lábamra.

    Egy életre megtanultam becsülni az Ő munkájukat, amikor a disznót nekem kellett kiganajozni, vagy menni az uborkába szedni, gyomlálni, kapálni. Ne félj, ott megtanultam én is a kerti munkák javát, megtanultam mosogatni, főzni, sütni, takarítani is - mert nálunk az volt a mondás, hogy "aki nem dolgozik, az ne is egyék".

    Az holtbiztos, hogy leendő gyermekemet én is ebben a szellemben fogom nevelni - mert ez a követendő út, nem pedig az, amit mostanában látok a szülők nagy részétől.

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák