Új hozzászólás Aktív témák

  • Francia91

    veterán

    válasz Blue Eagle #98694 üzenetére

    Utolsó Nokia telefonom, többé nem veszek Nokiát, ha a 7.1-et veszem alapul.
    Általános használatra jó lenne, csak a frissítések el vannak cseszve. Tavaly nyáron pl motoros túra közben egy rendszerfrissítés során tégla lett a telefon, majd mikor hazaértem 6 nap múlva, tudtam bevinni garanciális szervizbe... Aztán idén februárban rendszerfrissítés során nemtudott felépülni a rendszer, minden újraindítás után telefongyalu.... Pár hete jött ki egy frissítés rá, ami ezt orvosolta. És ez közismert hiba volt jópár Nokia telefonnál. Aztán az USB csatlakozó egy jó év után kimozgósodott (szintén közismert szériahiba mostmár), úgy kell lerakni tölteni, hogy figyelek a kábel állására, különben nem tölt semmit...
    Maga a telefon hardveresen jó lenne, tök jól használható. A gyári kameraszoftver konkrétan egy nulla, szerintem csak akkor használtam pár fotó erejéig, mikor meglett a telefon (videóra használható, bár megdöbbentem, hogy a telefon nem tud 1080p/60 fps videót rögzíteni, pedig a hardver képes lenne rá... :U ) . Egy GCam-mal 100x jobb képeket lehet vele lőni, aztán használom még a LightRoom Camera alkalmazást, hogy DNG-ben tudjak fotózni, mert ott tűnik ki, hogy maga a szenzor sokkal többre lenne képes. Persze gépen utólag fel kell dolgoznom a RAW-ot, de a 1020-asnál és 950-esnél amúgyis csináltam ezt a témát.
    Böngészés, navigáció, stb jól megy rajta, de a frissítéses mizéria és az USB csatlakozó felnyomta a pumpát bennem.
    A Lumia 950-esem és 1020-asom volt motoron használva navigációként (USB kábel a csatiban, elég sok rázkódást kaptak, a motor egyhengeres kétütemű), még most is olyan az USB csatlakozójuk, mint újkorukban, pedig a 7.1-es egyszer sem volt sehol sem naviként használva (van egy külön GPS készülékem azóta, még anno a 950-est mentesítette a navigációs feladatok alól).
    Összegezve: Én azt látom, hogy ezt a telefont csak összedobták, sokkal jobb is lehetett volna (normális kameraszofver, mert a szenzor jóval többet tudna, normális USB csatlakozó, és 1080p/60 fps videófelvétel, mert a SnapDragon 636-os SoC támogatja eredetileg).
    A Lumia 950-est ehhez képest nekem még mindig jobb használni (mikor szervizbe adtam a téglává válás miatt a 7.1-est, a 950-es volt megint az elsődleges telefonom).
    Utolsó Nokia telefonom, azt már eldöntöttem. Idáig pedig Nokia hű voltam.... De csak eddig

    "Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

Új hozzászólás Aktív témák