Aktív témák

  • #31757056

    törölt tag

    Érdekes ez a ram használat, fura hogy ennyivel kevesebbet eszik futás közben a 7201. Mondjuk egyenlőre nem zavar, mert nem vagyok ramszűkében, de kiváncsi lennék, hogy mégis mi zabál ennyivel többet, mert lehet hogy egy napon majd már ez is döntő lesz. Viszont ameddig nem muszáj, nem akarom lecserélni a 7100-át mert eddig nagyon elégedett vagyok vele, és nem akarok hetente mindent újratelepíteni a gépemen, helyette inkább használnám.
    Szóval, a Superfetch kikapcsolása semennyire nincs hatással a ram-használatra. A rendszer felállása után a feladatkezelőben összeszámoltam az összes processz ram-használatát, de a 400 megát sem érték el együttesen mind a 44-en, a processzorhasználatuk meg szinte mindnek 0%, úgyhogy a teljesítménybe nagyon nem nyúlnak bele. Az avast, a sidebar (minialkalmazások), a DWM (desktop window manager) és az egyik scvhost folyamat szemezget csak kicsiket a prociból, de az órajelet nem ugrasztják meg ezek sem.
    Viszont a feladatkezelő Performance fülén látok a Physical Memory részen egy olyan tételt hogy Cached: 1173. Íme: [link] 7100 64bitem van.
    Volna kedve valakinek megnézni akinek 4 giga ramja van és 7201 64bit-et használ, hogy mennyi a ram használat, úgy ahogy én mutatom a képen? Rendszerindítás után, úgy hogy csak a feladatkezelő fut, és nagyjából azok a cuccok a háttérben amik nálam láthatók az értesítési területen. (nem kell hogy ugyanezek a programok legyenek, csak jellegre, pl egy vírusirtó, egy-két letöltőkliens, az plusz minusz 10-20 mega eltérés lehet) Hátha ki tudnánk deríteni, hogy kb hová nyúltak bele a fejlesztés alatt.

    Ui.: Nálam a ram-ból most átmenetileg lecsíp 256 megát az int. VGA is, (éppen VGA csere közben vagyok), szóval azt hozzá kell gondolni a free-hez.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák