Új hozzászólás Aktív témák

  • lacibacsi

    addikt

    válasz AlexHerceg #126753 üzenetére

    Na menjünk sorban...

    - Nem tudom mi a bajod a stílusommal, mert hogy teljesen baráti hangnemben szándékoztam írni.

    - Nem vitatom az öt és fél éves tapasztalatod, de azzal kezdted, hogy "a heti csaták után". Ez nem öt évről szól, hanem az elmúlt hétől (esetleg hetekről). Erre mondtam, hogy ebből tényleg lehet ám következtetni sokmindenre. A tier besorolással kapcsolatos megjegyzésemen viszont nem kívánok cizellálni.

    - A pénzszerzéssel kapcsolatban dehogy akarlak cáfolni. Te jegyezted ezt meg olyan kurtán-furcsán, amiből azt gondoltam, hogy meglep téged a WG ilyen jellegű törekvése.

    - TV reklám... Hagyjuk! Ehhez valami médiafigyelő statisztikai oldal kellene, hogy igazat tegyen köztünk, de annyira nem izgat a dolog.

    - a Hozászólásaimban nem kell nagyon keresned a helyesírási hibákat nyilván, mert (sajnos) tudom, hogy nem vagyok egy Grétsy László. De!!!

    A beruházás az nem ige, hanem főnév!!! Ige alakja a beruház, ami NEM IGEKÖTŐS IGE!

    És ez mindenkinek szól: a ruház igének semmi köze a beruházáshoz. Ruházhatod a szegényeket, a gyerekeid, vagy akit akarsz. De a beruházás az nem igekötős ige! Főnév, méghozzá egy közgazdasági fogalom. Nem szabad elválasztani az általad igekötőnek hitt két betűt a szótól.

    "Az idén még beruházok egy prémium tankra." és nem "Az idén még egy prémium tankra ruházok be."
    "Az idén már nem beruházok több prémium tankra." és nem "Az idén már nem ruházok be több prémium tankra."

    Sajnos könnyebben, a magyar fülnek jobban jólesően ejthető ki a "ruházok be" szókapcsolat, de ez így jelen pillanatban helytelen. A helyesírási szabályzat változása sok érdekes dolgot művel a magyar nyelvvel. A legutóbbi kiadásban is volt egy csomó változás, ami korábban elképzelhetetlen volt. Lehet, hogy "ruház be" is egyszer majd elfogadottá válik, de addig nem kell erőltetni, ha nem muszáj.

    Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Új hozzászólás Aktív témák