Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz AlexWolf #6699 üzenetére

    Azért én néha beszélgetnék bölcsészekkel, pszichológusokkal, társadalomkutatókkal. Egyáltalán nem hasztalanok, mint ahogy azt a mérnök társaim sokszor állítják. Az MMO játékok virtuális társadalma és a való élet között pedig igen is nagyon sok párhuzam felfedezhető, sokkal több mint amennyi előre látszik. Nem csoda, hogy annyi társadalmat és az embert egy közösség tagjaként vizsgáló szakdolgozat és tanulmány születik az IRL és MMO-ban mutatott viselkedésminták összehasonlítására.

    Igen, lehet valaki nagyon jó szakember a való életben miközben hülye a WoT-hoz, de a tanulásra való hajlamot az ember a munkája mellett a játékokban is kamatoztatja, már ha megvan erre az affinitás. Nem csak a WoT-ban, hanem lehet az póker, sakk vagy bármi más ami eredendően kisebb-nagyobb szellemi igénybevételt követel meg. Lehet úgy pókerezni meg sakkozni, hogy csak félig ismered a szabályokat és meg sem próbálod kiismerni a játék sajátosságait és az ismétlődő eseményekből sem kell következtetéseket levonnod (pl: századszorra követed el ugyan azt a taktikai hibát, de leszarod, nem tanulsz belőle), csak éppen így nincs értelme a játéknak, mert itt a játék része a gondolkozás és a tanulás. Aki nem akarja az agyát gondolkozásra használni az választhat magának fizikai erőnlétre vagy reflexekre épülő játékot/sportot is.

    A WoT meg nem bonyolultabb a sakknál (sőt).

    (#6700) Rico33: Sosem bántom a kezdőket. Mindig istápolom őket, igyekszem tanácsokat adni nekik ha tudok. A baj azokkal van, akik már régóta játszanak, sok csata van mögöttük és még mindig nem tudnak mit kezdeni hétköznapi szituációkban. Tanulásra képtelenek, nem hajlandók. Azért akinek van 8000 csatája és a Tiger P orrába még mindig a legkeményebb pontra küldi a lövedéket az minden körülmények között egy hülye. Ennyi idő alatt már bőven levonhatta volna a megfelelő következtetést még akkor is ha nem olvasott utána a témának, nem fórumozik, nem beszélget másokkal a játékon belül sem, hiányoznak belőle a haditechnikai ismeretek, stb.

Új hozzászólás Aktív témák