Új hozzászólás Aktív témák

  • dfsz34

    őstag

    válasz Rico33 #6746 üzenetére

    Ez nem csak a játékról szól, hanem az egész kultúránk sokkal engedékenyebb az amatőrizmussal szemben, a nem teljesítéssel, nem tanulással szemben és sorolhatnám, mert jajj hát szegíny kezdő. Vannak kultúrák pl az Amerikai, ahol az emberek sokkal többet megkövetelnek (cserébe mondjuk nem is akarnak mindent ingyen) és nem ennyire elnézőek a lezser igénytelen hozzáállással szemben.

    Fel kéne fogni, hogy ez egy közösségi játék, ahol egy csapatnak a részévé válsz átmenetileg. Nem kell, hogy ez mindenkinek tetszen, de nem is kötelező játszani és miért kell azon háborogni, ha a játékosok maguk meghúznak egy lélektani igényességi vonalat és azt szeretnék megkövetelni, akár még egy kezdővel szemben is lehet olyan követelmény, ha egyszer már nem tud játszani, mondjuk ne álljon a seggedben, hogy ne tudjál visszatolatni. Okés, ha egyszer megcsinálja, szólnak érte, akkor tudja már a következő alkalommal, hogy ezt nem lehet. Ez számomra még messze nem az intelligencia próbája, ez inkább csak még az idomítás szintje. A macskám is simán megtanulja, hogy nem lop szalámit az asztalról, mert leüvöltöm a fejét és kirakom a hidegre lehülni, ha ilyent csinál és láss csodát nem csinálja.

    Ez az igazi probléma, amit nem akarsz megérteni. Igenis kell legyen egy minőségi elvárás a játékossal szemben, aki veled megy egy csapatban, miért probléma ez? Ha ennek hangot adsz, akkor explicit módon tanítod (most nem használom az idomítás szót, pedig vannak játékosok, akikre szerintem ráférne az is, pl ha az idiótája oldalban lő engem, mint top tank, mert neki lövöldözni támad kedve a kezdőkörben és még ki is gyullad az IS én meg elvesztettem a HP-m 3/4-ét, sok esélye maradt a csapatnak), mert szeretnél nyerni a csapattal, hiszen erről szól főleg ez a -közösségi- játék. Egy csata akkor izgalmas, ha mindenki kiadja magából a maximumot és nem arról szól, hogy az 1 perc alatt elhullott idióták miatt végig megy az idegelés meg körbevesz az ellenség, mert mondjuk a hátamat védő tank full HP-ban úgy gondolja, hogy ő nem várja ki ott, hogy elhullok vagy sem és nem próbál segíteni, mert akkor esetleg ő következik, ha mégsem sikerül, hanem elegánsan ott hagy és az ellenség meg a hátamba kerül (fjord pálya, nagy hegy alul). Mi azzal a baj, hogy ilyenkor szólok, amennyire az idegállapotom engedi normális hangnemben, hogy miért vonult el, miért nem védett hátulról, mert a hellcatot ő mint top tier heavy simán kilőtte volna, de legalább addig feltartja, amig ketten végzünk az addigra már legyengült ellenféllel. Ezen ment el a meccs, figyeltem ugyan a minimapot, de ha kereszttűzbe kerülök, előről és hátulról, arra nincs okosság, csak megpróbálni az egyik oldalt gyorsan kivégezni, ha sikerül nagy szerencsével. Ez egy teljesen konkrét példa a gyávaságra (visszavonult pedig simán legyűrhettük volna ott az ellent) és az idiotizmusra (akkor legalább csak annyira vonuljon vissza, hogy ne engedjen a hátunkba ellen tankot)

Új hozzászólás Aktív témák