Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz s7evcsenko #116697 üzenetére

    "Ezt a digitális rendszert, amit itt felvázoltál, miért nem így csináltak meg?"

    Te ugye egyáltalán nem követted a konzolpiacot a jelenlegi generáció elstartolásakor?
    A Sony széttrollkodta az egész koncepciót. Ebből jó kis meme lett. Ehhez jött az általános felháborodás, mert az emberek nem értették miért jó ez nekik. Nyilván voltak hátrányai, de az előnyöket nem tudta hatékonyan kommunikálni a Microsoft (abban a nagy fika hype hadjáratban nem is csoda). Én azt csodálom, hogy ha ebből kihátráltak, akkor a Kinect erőltetéséből miért nem...

    "Mi az összefüggés a használt lemezkereskedelem és eme digitális rendszer közt?"

    Mert ha aktiválsz egy lemezest, ami digitálisként kerül az accountodra, akkor a lemez eladásával onnan le is kell kerülnie. Ez volt a lényeg. Ők abban látták a megoldást, hogy kijelölt konzolboltokban és partnereknél lehessen leadni a lemezt eladásra.

    "Szerintem ha a jelenlegi home rendszer helyett az általad leirt modell lenne, akkor az emberek jelentős része leszokott volna a lemezekről."

    De nem értették 2013-ban, hogy miért lenne nekik jó leszokni a lemezről.

    "Szerintem rájöttek maguktól, hogy ezzel a rendszerrel még annyit se keresnének, mint most."

    Tekintve, hogy minden kiadónak a használt lemezes kereskedelem okozza a legnagyobb fejfájást (ezért van ennyi DLC, mert az nem átruházható), szerintem meg pont ezzel kerestek volna többet. A Sony nem csak konzolgyártó, hanem a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari kiadója is egyben, ő is örömmel fürdőzött volna egy ilyen rendszerben, de akkor és ott jobban megérte nekik széttrollkodni.

Új hozzászólás Aktív témák