Új hozzászólás Aktív témák

  • l.skywalker

    Topikgazda

    válasz tothjani81 #156567 üzenetére

    Megpróbálok objektív lenni, de azért ez mégis csak egy xbox topik :D

    Így, hogy ki tudtad zárni az X-et és a Pro-t és nem érdekelnek az exkluzív címek így igazából pár fontos kérdés maradt csak:

    Milyen játékokkal szeretnél majd játszani? online multiplayer vagy csak sima single?
    Ha online multiplayer játékokkal tervezel játszani azt mindenképp bele kell kalkulálnod a dologba, hogy a Playstation játékosbázisa kiemelkedő a többi konzolhoz képest - a leginkább felkapott játékokat figyelembe véve, szinte mindig fogsz találni aktív lobby-t. Fortnite esetében ez úgy néz ki, hogy nem fog számítani mert elképzelhető, hogy a következő hónapokban mindenki közösen fogja játszani (PC és minden konzol + mobilok)

    Érdekelnek a havi díj ellenében elérhető szolgáltatások, ahol X forintért havonta több játékhoz férsz hozzá?

    Mindkét platformon elérhetőek olyan szolgáltatások ahol havidíj ellenében hozzáférsz akár többszáz játékhoz is.

    A PlayStation saját ilyen szolgáltatása a PlayStation Now, amely habár hivatalosan nem elérhető Magyarországon, de egy külföldi régióba regisztrált fiókkal elő lehet rá fizetni. A technológiáját tekintve ez cloud streaming, tehát nem telepíti az adott játékot a gépre magára, hanem távolról érhető el és futtatható. Egy havi ára 20$ körül van.

    Az Xbox-on 2 ilyen szolgáltatás érhető el:
    Xbox GamePass
    A GamePass-ban már több mint 500 játék érhető el. A többségük régebbi Xbox360 cím (Backward Compatibility módban, azaz visszafelé kompatibilitás alapján futtatható, errő később...) vagy Indie játék, de azért egy teljesen "szűz" konzolos találhat jobb játékokat is, pl. Tom Clancy's The Division, Fallout 3-4, The Elder Scrolls Online Tumriel Unlimited, Doom, Wolfenstein The New Order, Rocket League, Tomb Raider, Halo MCC ill. 5. stb.
    Valamint! A Microsoft saját stúdiói által kiadott játékok idén májustól automatikusan bekerülnek, így lett a könyvtár része a Sea of Thieves, a State of Decay 2 és tegnap óta érhető el a Forza Horizon 4 is.

    A szolgáltatás ára havi 3000 forint.

    EA Access
    Ahogy a neve is mutatja, ez a könyvtár az EA szolgáltatása, ami csak Xbox-on (ill. PC-n Origin Access névvel) érhető el. Az ismert sport játékok mellett (FIFA, NBA, NHL, NFL stb..) régebbi EA által kiadott játékok szerepelnek benne. Az ára globálisan Magyarországon az egyik legolcsóbb: 990 Forint havonta

    Szeretnél régebben kiadott játékokkal is játszani?
    Ha érdekelnek régebben kiadott címek, akkor tudnod kell, hogy a PlayStation nem támogatja a visszafelé kompatibilitást - régebbi PS3-as játékokat adtak ki PS4-re, de Xbox-on a Backward Compatibility-nek nagy "hagyománya" van. Már X360-on is élt ez a szolgáltatás de One-on már duplán él, lévén nem csak X360-as címek, hanem Classic Xbox címek is futtathatóak.

    Ár
    Talán a legfontosabb, de talán a legegyszerűbb: egy PS4 Slim és egy Xbox One S közel egy árban vannak. Ha újonnan tervezed venni akkor a garancia lehet lényeges kérdés, olyan ismert hibák nincsenek, ami miatt az egyikről le kéne téged beszélni a másik javára. A kontrollerek örök vita tárgyát képezik, hogy melyik platformé a jobb, ez egyén függő: érdemes kézbe venned, kipróbálnod őket.

    Érdemes még utána nézned az egyéb kiegészítőknek, mint a mozgásérzékelős kamerák stb. de szerintem ezek annyival dobják meg az alap gép árát, hogy akkor már érdemesebb lenne X-et vagy Pro-t venni.

    [ Szerkesztve ]

    Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

Új hozzászólás Aktív témák