Új hozzászólás Aktív témák

  • bLaCkDoGoNe

    veterán

    válasz l.skywalker #172785 üzenetére

    Két külön dologról van szó, ezért nem helyes szerintem az analógia:

    Zenék (jó zenék is) készülnek továbbra is, hiába vannak streaming szolgáltatók.
    Filmek, sorozatok (jók is) készülnek továbbra is, hiába vannak streaming szolgáltatók.

    A fenti esetekben egyedül a terjesztés formája változott, a produktumok minősége nem ennek a függvénye, attól nem lesz sem jobb, sem rosszabb, hogy nem CD-n vagy DVD-n kerül a vásárlóhoz. Továbbá a filmeknél a mai napig a mozis bevétel a sikeresség mércéje, nem az hogy hányan nézték meg Netflixen.

    És itt van szerintem a hiba az összehasonlításban (vagy egy kis félreértés a diskurzusban), ugyanis szupermacs mondandójának a lényege szerintem annyi volt, hogy azt, hogy egy friss játékot (ami Day0 bekerül GP-be) mennyien próbálnak ki, nem lenne szabad hogy az MS-t abba a hamis illúzióba ringassa, hogy az adott produktum jó, és/vagy GP nélkül megélne vagy értékelhető gazdasági eredményeket produkálna a piacon, azaz ne az ilyen adat legyen az, ami alapján megítélik a termékük sikerességét vagy minőségét – ez (ti. középszerű játék, amivel a GP miatt eleinte sokan játszanak) ugyanis hosszabb távon fals információkat ad.

    Különösen igaz ez a platform exkluzív cuccokra, aminek az átlagos, sőt a legtöbb AAA+ multiplatform játékoknál jobb minőséget kell(ene) képviselniük egy vagy több aspektusban. A Crackdown 3-nál én ezt a videók alapján nem látom, de hála a 300 forintos havi GP intézményének (50%-ot emeltek a piszkok! :D) én is ki fogom próbálni, hogy valóban olyan rossz-e, mint amilyennek nekem tűnik. Namost ha mondjuk még 500 ezer user (és szerintem ez egy nagyvonalú becslés) próbálja ki a játékot 1 dolláros áron, és nagyon lesarkítva a matekot így kerestek 500 ezer dollárt, az azt jelenti, hogy a játék sikeres? Szerintem legalább tízszeres pénz mehetett el a fejlesztésére, és akkor az egy nagyon, nagyon szolid becslés a mai AAA címek költségvetését ismerve.

    Remélem, hogy sikerült kicsit jobban megmagyaráznom, hogy miért nem értettem a dolgot. :)

    "«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

Új hozzászólás Aktív témák