Új hozzászólás Aktív témák

  • ephraim

    újonc

    válasz hackeeeee #68692 üzenetére

    Ezt miből feltételezed?

    DMZ-- fogod a gépet kiteszed a tűzfalon kívülre, így semmi szabály nem vonatkozik rá, amiatt tudsz vele bármit csinálni, nincs port tiltás / figyelés semmi. Emiatt megy onnantól szüperül, de hát akkor is tűzfalon ( legyen bármilyen gyenge is az) kivülre teszed.

    UPnP- nem látok benne igazán veszélyt. Annyit csinál hogy amikor a belső hálózatodba fogadsz egy gépet ( kaphat IP-t) akkor megnézi hogy az az IP milyen portokat használna, és ha lehet engedi neki használni ( ha nincs valami tiltólistád portokra.) Elméletileg megkönyítené az életed. Szerintem alap router beállítások mellett észre se veszed hogy be van kapcsolva vagy nincs.

    Mások dolog ezzel kapcsolatban hogy 4 hop-ig vizsgál csak az UPnP. Tehát ezért jó belső hálózat felderítésre. Ha 4 hop-on kívülre esik a új eszköz, akkor vagy baromi nagy lakásod/házad van, vagy valaki kívülről próbál csatlakozni, de azt úgyis lekezeli neked a routered.

    Szóval, DMZ-t persze lehet használni, mindenki saját belátása szerint. Én csak annyit javasoltam, hogy előtte próbáljuk/ja meg kicsit időigényesebb ám de biztonságosabb úton megoldani, ami egyébként lehetséges, de tényleg kicsit utána kell járni.

    Üdv,

    Minden problémára van egy egyszerű és gyors megoldás, amit tökéletesen sz*r.

Új hozzászólás Aktív témák