Új hozzászólás Aktív témák

  • Totheground

    addikt

    válasz Synthwave #40300 üzenetére

    Ami kesik, nem Shinkansen. ;]
    Megan mindjart hajnali egy, de mar olyan regota halasztgatom, hogy mar en is unom.

    Nekem az alapveto problemam a KnJ-al, hogy szerintem egy ido utan tulsagosan atcsuszott egy olyan drama es fanservice mixturaba, ami nalam nem kiegeszitette, hanem rombolta egymast. Az meg szerintem eleg aljadek volt az irotol/mangakatol, hogy az utolso pillanatban visszatancolt es elocibalt egy timeskip-et. Plusz nekem annyira a karakter design sem jott be, na. Es a problema nem a lolikkal van, Uran/Fuyuno Mikan/Onizuka Naoshi/Okada Kou et al munkassaga eleg magas helyen all a listamon (es persze a legtobbje eredetiben is megvan). Elismerem persze, hogy valakiknek/sokaknak tetszehet, de nalam egy eros kezdes utan fokozatosan leirta magat. Meg persze az sem segit, hogy Te kb ugyanazt csinalod a KnJ-al, mint en a LL-el, mindketten a sajat kedvencunket tartjuk etalonnak es konnyen elkap a szofosas/tulzasok, ha szobakerul. :DDD

    Es akkor most LL.
    Oldalakat valoban nem lehet irni rola (bar en az Egri Csillagokrol sem tudtam kozepsuliban). A LoveLive lenyege, a zene mellett az, hogy egy atlag anime-hez kepest sokkal melyebb kotodest kepes kialakitani az emberben. Elerve ezt azzal, hogy maga az egesz project nyitott a fanok fele, mar a legelejetol. Karakter szavazasok, a nevadas, egy csomo mindenbe volt beleszolasa az embereknek, es mar mielott egyeltalan elkezdodott az elso sorozat, mar volt tobb "side story" es egyeb anyag, amin keresztul mar ismerted valamennyire a karaktereket, a motivacioikat, az almaikat, etc.

    Az anime persze nezheto magaban is, de mas sorozatokhoz kepest brutalisan kijon a secondary-k (csak az animevel es a zenevel foglalkoznak) es tertiary-k (kizarolag az anime) valamit a full-n fuggok (mint pl en) kozti kulonbseg. Es tobbek kozt ezert van az, hogy lehet csak az animet nezni, uram bocsa maratonban vegigkuldeni, de nem sok ertelme van es az embernek otlete sem lesz, hogy miert is voltak a mozi elott osszekapaszkodos tomeges sirasok a film, es meg sokkal inkab az utolso koncert utan (aminek a ripjenek a veget erdemes megnezni), es miert szorul ossze a torkom mar csak attol, ha meghallom, hogy "今が最高”.

    Drama egyebkent a LL-ben is van (egyesek szerint tul sok is), bar a melysege vitathato, nyilvan nem egy Clannad, de nem is az a celja. Karakterfejlodes szinten, csak ezek annyira nincsenek az ember arcaba tolva, pulsz itt is bejatszik, hogy ha jobban ismeri az ember a karaktereket, ezeket a valtozasokat is sokkal jobban eszreveszi. Ellenben szo szerint fanservice nincs benne (vagy nagyon minimalis), mert egyebkent a LL-nak baromi sok nonemu rajongoja is van, akiket ez valamennyire "elrettentene".

    Abban nem vagyok biztos, hogy mit ertesz az alatt, hogy "nagyban csökkenti is a fókuszpont misztikáját", mert eppen az lenne a cel. A LL meglepoen mainstream, es megdobbentoen sok Japan ismeri, akik egyebkent az animevel semmilyen kapcsolatban nem allnak (a masik ilyen az Aikatsu, mert azt meg kb minden gyerek nezi, igy a szulok is ismerik). Nem az a cel, hogy legyen egy szuk reteg, akik titkos kezfogasokon keresztul hatso szobakba bejutva, az "anyagot" VHSen cserelgetve, kizarolag sotetre fuggonyozott szobakban nezhessek. A nagy szoras valamennyire sokakat eltalal, aki meg fuggo, az persze bele is all a kozepebe. Hogy sokba kerul? Persze. De amig ez oda vezet, hogy majdnem tenyleg napi szinten tortenik valami, addig engem ez nem zavar.

    Egyebkent en mar eleg regota fuggo vagyok, de amiota elmentem a Live-re, teljesen elvesztem. Addig voltak olyan reszei a franchise-nak, amivel olyan sokat nem foglalkoztam (pl Seiyuu interview-k), de ez a live utan kb 180 fokos fordulatot vett.

    Na, ez mar hosszura nyult, raadasul keso van es holnap kelni kell, mert irany Numazu es a Bokurabu - Sunshine in numazu 3 event. :DDD

    Ja, egyebkent ha szivedre teszed a kezed, en sosem irok oldalnyi postokat semmirol, mert altalaban nem erzem szukseget. Egy-ket szoban leirom, hogy nekem milyen erzest okozott, aztan csokolom. Mar csak azert is, mert tudom, hogy akik nincsenek annyira benne a LL-ban, es megnezik, csalodaskent elhetik meg az egeszet. Amit pedig a legkevesbbe sem akarok - na nem a forumozok erzekeny lelke miatt, hanem a LL miatt ;] Tobbek kozt ezert is kapok agyfaszt egy masik forumon, amikor valaki benyogi minden season vegen, hogy az adott idoszakbol "mit erdemes nezni". Konyorgom, az ember elolvassa, hogy mi ment, egy rovid osszefoglalot (ami mar a season ELOTT megjelenik), osszehasonlitja a sajat preferenciaival es dont. Ahhoz, hogy valaki tudja, mi tetszet neki, nem kell masok 10 oldalas ertekelese, amiben 798 kategoria lebonta pontoz mindent, 4 tizedesjegyig.

    Beszeltem, uff.

    disclaimer: Mivel angol a bill es a beviteli nyelv is, lehet, hogy par erdekes typo es autocorrect bent maradt, de ezt mar lusta vagyok ma ellenorizni, 5 perc mulva meg ugyis mindegy...

    Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

Új hozzászólás Aktív témák