Aktív témák

  • x123456

    aktív tag

    válasz BLOODSHOT #32360 üzenetére

    Nem bírálat, csak vélemény. Elfogadni nem kötelező. Szerintem.
    Hogy valaki esetleg milliókat keres azzal, hogy a gép kereső felőli végén áll/ül/fekszik, önmagában nem értékmérő... (kortárs fotósokkal nem igazán foglalkozom, de a filmes világból tudnék egy-két elrettentő példát ;) )
    Az elmúlt kb. 8-10 évben, mióta újra előszedtem a fényképezőgépet és próbáltam a magam szintjén "komolyan" foglalkozni vele, alig néhány olyan (magyar) fotóssal találkoztam, akitől csupa nekem tetsző képet láttam. (pl. Friedmann Endre (nem Capa!), Kornis Péter, Tóth István).
    A manapság annyira felkapott fotósok anyagaiban sűrűn találok olyat is, amire azt mondom, hogy ezt akár én is... (tökmind1, hogy szerinted v. mások szerint valóban meg tudnám-e csinálni - pusztán a véleményem ez) vagy egyszerűen csak nem tetszik, nem olyan, hogy kedvem lenne a neten újra előkeresni, netán albumban hazahozni. (asszem, szentségtörésnek számít, de van egy Henri Cartier-Bresson albumom, a benne lévő képek kb. felét nem érzem _annyira_ jól sikerültnek)
    Mindettől függetlenül: miért ne mondhatna bárki véleményt egy-egy képről? Szerintem hülyeség ezen felkapni a vizet, pláne azt bizonygatni, hogy mennyire dilettáns akinek x v. y fotói nem tetszenek.

Aktív témák