Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    The banshees of Inisherin / A sziget szellemei (2022)
    Martin McDonagh legutóbbi filmje elég zavarbaejtő darab lett. Drámai tekintetben egy viszonylag egyértelmű ívet látunk benne a vidám, bár kissé ernyedt életformáról, amit Inisherin lakói képviselnek, a nem éppen egyszerűen befogadható végkifejletig. Ugyanakkor a film közepén van egy szakasz, amely ugyan a drámai szál előrehaladásából eseményeit tekintve nem lóg ki, de mégis teljesen más hangulatú az In Bruges-t idéző vinnyogva röhögős párbeszédekkel.
    A drámai szál érdekesen, eléggé keresetlen közvetlenséggel járja körbe az elszigeteltség előnyeit és bajait, a kapuzárási pánikot, és ezek kombinációjának lehetséges következményeit. A brutális direktsége miatt a végkifejlett nehezen emészthető, nekem személy szerint tetszett, hogy McDonagh minden féket kiengedve próbálta felfedezni a helyzetben rejlő szörnyűség-potenciált - nem lepne meg, ha a történet megírásának kezdetekor ő maga sem számított volna arra, hová fog kilyukadni.
    Jó film, még ha kissé identitászavaros is az egyébként kiváló középső szekció miatt. 8/10.

    Ja, és Colin Farrell óriási benne. El sem hinné az ember, hogy ugyanazt az arcot látjuk, aki a Gentlemenben Coach-ot alakította.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák