Új hozzászólás Aktív témák

  • faki_

    senior tag

    válasz masterful87 #6489 üzenetére

    Ahogy már meg is írták, úgy van, ahogy tudod, a chip csak átveri a váz elektronikáját, az adapterek megmunkálása a probléma. Gondolom, itt tized- vagy századmilliméteres pontatlanságok is gondot jelenthetnek.

    Nem adapter, de a pontosságról még egy kis saját tapasztalat: nem túl jó a szemem, nagyrészt a váz visszajelzésére kellet hagyatkoznom. A legvilágosabb objektívem 1.7-es fényerejű volt, a mattüveg cseréje és a keresőnagyító hozott ugyan javulást, de elment a kedvem az egésztől. Eladtam az összes manuált és közben vázat is cseréltem, majd nem sokkal utána kipróbáltam egy 1.4-es obit. Kis túlzással ég és föld volt a különbség a pontosság terén még kis mélységélességnél is. Nem gondoltam volna, hogy ekkora előnyt jelenthet ez a minimális többlet fény, de valószínűleg kis mértékben közre játszhatott az újabb váz jobb fókuszrendszere is. (Bár azóta direkt ez miatt próbáltam újra 1.7-es és 2-es fényerejű objektíveket és megerősített az előbbiben.)

    pana0017

    A Heliosodnál ne a preset gyűrűn lévő jelölést nézd, hanem a mélységélességi skálán a piros vonalat! Ha ahhoz állítod az igényelt rekeszt, a fokozatmentesen forgó gyűrűvel csak egy mozdulattal nyitod vagy zárod a blendét. Ennek annyi értelme van, hogy fókuszálni, komponálni világos keresővel tudsz, majd a gépet a szemedtől sem kell elvenni és egy mozdulattal beállíthatod a munkarekeszt exponálás előtt.

Új hozzászólás Aktív témák